8x-os tempójú Blu-ray-égetés a láthatáron?

Egy japán híroldal jelentése szerint 8x-os sebességű Blu-ray-égetési technikát fejlesztett ki a NEC. Figyelembe véve, hogy az eddigi leggyorsabb meghajtójuk 5x-ös sebességre képes, a kereskedelmi forgalomban kapható legtöbb vetélytársai pedig többnyire csak ennél is lassabbra (ha egyáltalán tudnak írni is), ez egy elég jelentős előrelépésnek mondható.

8x-os tempójú Blu-ray-égetés a láthatáron?

Egy japán híroldal jelentése szerint 8x-os sebességű Blu-ray-égetési technikát fejlesztett ki a NEC. Figyelembe véve, hogy az eddigi leggyorsabb meghajtójuk 5x-ös sebességre képes, a kereskedelmi forgalomban kapható legtöbb vetélytársa pedig többnyire csak ennél is lassabbra (ha egyáltalán tudnak írni is), ez egy elég jelentős előrelépésnek mondható.

A hír szerint ezt egy digitális és egy analóg jelfeldolgozó kombinálásával valósították meg (amely utóbbit eredetileg 20x-os DVD-írókhoz terveztek); ennek az egyesítésnek köszönhetően ráadásul helyet és fogyasztást is megtakarítottak, mivel az új, kompakt egység mintegy 20%-al kisebb és 33%-al kevesebb áramot (1,8W-ot) is fogyaszt, mintha külön-külön működnének.

Az kiderült ugyan, hogy az első mintadarabokat épp frissiben küldték ki a gyártóknak, de arról nem esett szó, hogy a végleges termékek mikor kerülhetnek ténylegesen a boltok polcaira (nem is szólva azok árairól) - egyes híresztelések szerint azonban hamarosan ezek is elavulttá válhatnak, mivel a cég már dolgozik a "még újabb generációs", 12x és 16x közti írási sebességre képes darabokon is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward