8GB-os, DDR3-2300 MHz-es memóriacsomag

A G.Skill műhelyében egy új memóriacsomag készült el, amely a gyártó januárban bemutatott RipjawsX memóriacsaládját bővíti. A 8 GB-os, azaz két darab 4 GB-os DDR3-as memóriamodulból álló kétcsatornás memóriacsomag tökéletesen kompatibilis az Intel P67-es és Z68-as lapkakészleteivel felszerelt alaplapokkal, de természetesen egyéb kétcsatornás memóriatámogatással ellátott rendszerekhez is alkalmazható, viszont más kérdés, hogy azokkal képesek leszünk-e kihasználni a modulokban rejlő lehetőségeket.

8GB-os, DDR3-2300 MHz-es memóriacsomag

A G.Skill műhelyében egy új memóriacsomag készült el, amely a gyártó januárban bemutatott RipjawsX memóriacsaládját bővíti. A 8 GB-os, azaz két darab 4 GB-os DDR3-as memóriamodulból álló kétcsatornás memóriacsomag tökéletesen kompatibilis az Intel P67-es és Z68-as lapkakészleteivel felszerelt alaplapokkal, de természetesen egyéb kétcsatornás memóriatámogatással ellátott rendszerekhez is alkalmazható, viszont más kérdés, hogy azokkal képesek leszünk-e kihasználni a modulokban rejlő lehetőségeket. Egy biztos: jelenleg ez a leggyorsabb 2 x 4 GB-os memóriacsomag a világon.

A friss memóriacsomag különlegessége tehát nem a kapacitásában rejlik, hiszen manapság már a 2 x 4 GB-os DDR3-as kitek nem elérhetetlenek az átlagfelhasználók számára sem. Az újdonság órajele miatt emelkedik ki a tömegből, ugyanis a 2 db 4 GB-os modul egyformán 2300 MHz-es órajelen ketyeg, méghozzá CL9-11-9-28-as időzítés és 1,65V-os feszültség mellett. A G.Skill új memóriacsomagja elsősorban a játékosokat és a "sebességmániás" felhasználókat célozza meg (a tuningosokon felül persze). Más kérdés, hogy az 1,65V-os feszültséget hosszabb távon hogyan viseli majd a processzor beépített memóriavezérlője, amelynél hivatalosan 1,5V-os  (+/- 5% = 1,57V) maximális memóriafeszültség engedélyezett (ez a memóriafoglalatokon is szerepel), de egyes fórumozók tapasztalatai szerint 1,65V-os memóriafeszültség alkalmazása esetén is hibátlanul üzemel a rendszer, akár hosszabb távon is. Utóbbit támasztja alá az a tény is, hogy a gyártó hivatalos weboldalán kifejezetten második generációs Core i sorozatú processzorokhoz ajánlják az új kitet, sőt, a G.Skill több, kifejezetten a Sandy Bridge processzorokhoz ajánlott memóriacsomagja is 1,65V-os feszültséget alkalmaz.

A játékra kihegyezett konfigurációkba és munkaállomásokba szánt memóriacsomag élettartam-garanciával kerül a boltok polcaira az elkövetkező hetek folyamán. A gyártó hivatalos közleménye sajnos nem említi, hogy a 8 GB-os DDR3-2300 MHz-es kétcsatornás memóriacsomag pontosan mennyibe fog kerülni, de az már biztos, hogy nem lesz olcsó.

Az új memóriacsomagról további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward