880G-s mini-ITX alaplapok a Zotac-tól

880G-s mini-ITX alaplapok a Zotac-tól

A Zotac mérnökei két új mini-ITX formátumú alaplapot készítettek, amelyek közül az egyik az asztali számítógépekbe szánt 880G lapkakészlet köré épül, míg a másik az M880G típusú mobil lapkakészletet használja, amely eredetileg az ultravékony noteszgépek piacára készült.

A mobil lapkakészletet használó modell az M880G-ITX WiFi nevet kapta, míg társát 880G-ITX WiFi névvel találhatjuk majd meg a boltok polcain. Előbbi újdonság egy SB820M déli hidat tartalmaz, míg utóbbinál a nagysikerű SB850-es déli hidat alkalmazták a mérnökök. Az M880G-ITX WiFi esetében egy AMD Turion II Neo K625-ös processzor is a rendszer részét képezi, amely két processzormaggal rendelkezik és 1,5 GHz-es órajelen üzemel. A másik alaplap Socket AM3-as processzorfoglalattal rendelkezik, így ennél a terméknél mi magunk választhatjuk ki a számunkra legmegfelelőbb processzort (Socket AM3-as Phenom II, Athlon II vagy Sempron CPU), amelynek TDP-je nem lehet magasabb 95W-nál.

Az M880G-ITX WiFi két darab DDR3-as memóriafoglalatot tartalmaz, amelyekbe a gyártó állítása szerint DDR3-800 MHz-es memória modulok passzolnak, de a 880G-ITX WiFi esetében már akár a DDR3-1333 MHz-es memória modulokban rejlő lehetőségeket is kiaknázhatjuk. Mindkét alaplap esetében maximum 8 GB-nyi rendszermemória használatára van lehetőség. Az új alaplapok esetében közös tulajdonság, hogy mindketten rendelkeznek egy-egy PCI Express bővítőhellyel, valamint egy Gigabites Ethernet vezérlővel és egy 802.11n típusú WiFi adapterrel is. A hatcsatornás HD audió vezérlő, amelyhez optikai audió kimenet is tartozik, szintén közös tulajdonságnak minősül, mint ahogy a Radeon HD 4200-as sorozatú integrált videó vezérlő is. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a 880G-ITX WiFi-nél Radeon HD 4250-es, az M880G-ITX WiFi-nél pedig Radeon HD 4200-as sorozatú integrált videó vezérlőről beszél a gyártó (órajel különbségek vannak).

SATA 6 Gbps-os portból a mobil változat 6 darabot, míg az asztali lapkakészletet alkalmazó modell 4 darabot tartalmaz. USB 2.0-s portokból az M880G-ITX WiFi-n 6 darab, míg a 880G-ITX WiFi változaton 8 darab áll rendelkezésre, USB 3.0-s portból viszont mindkét rendszer két darabot tartalmaz.

A két új mini-ITX alaplap ajánlott végfelhasználói ára egyelőre nem ismert. A termékek rövidesen megjelenhetnek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward