800x480-as felbontás mobilon

Az új LCD 2.9” átmérőjű, és a mobil képernyők között a világ legnagyobb felbontását tudja, 800x480 pixelt! A megnövelt felbontás megkönnyíti a mobilos web böngészést, hiszen nem kell görgetni oldalról oldalra a kevésbé telefon barát weboldalakon. Azonban a legnagyobb előnye a kijelzőnek a képesség a 480i-s tartalmak lejátszására.

800x480-as felbontás mobilon

Akik a mobiljukon keresztül böngésztek az interneten, örülhetnek, hisz a Hitachi megkezdte az új LCD mobil telefon kijelző gyártását. Az új LCD 2.9” átmérőjű, és a mobil képernyők között a világ legnagyobb felbontását tudja, 800x480 pixelt!

A megnövelt felbontás megkönnyíti a mobilos web böngészést, hiszen nem kell görgetni oldalról oldalra a kevésbé telefon barát weboldalakon. Azonban a legnagyobb előnye a kijelzőnek a képesség a 480i-s tartalmak lejátszására.

A 800x480-as felbontás jelentős növekedés a jelenleg legelterjedtebb QVGA (320x240) mobil telefon kijelzőkhöz képest, és a PDA VGA (640x480) felbontásához képest is fontos előrelépés.

Az új 2.9”-os LCD az úgynevezett IPS LCD technológiát használja, ellentétben a szokásos TN típussal. Az IPS számos előnnyel rendelkezik a TN-nel szemben, ilyen például a szélesebb láthatóság, az élethűbb szín megjelenítés és a gyorsabb válaszidő. Ennek eredményeképp a látószöge 170 fokos mind vertikálisan, mind horizontálisan, és 400:1-es a kontrasztaránya.

Az új technológia összes joga a Hitachi-é, de például az LG.Philips LCD-k is sokat hasznosítanak belőle az asztali monitorokban.

Egyelőre még semmi hír arról mikor és melyik telefongyártó fog készüléket kiadni erre az új LCD-re alapozva.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward