80 Plus Platinum tápegység az Enermax-tól

80 Plus Platinum tápegység az Enermax-tól

Az Enermax standján már biztos, hogy lesz néhány érdekesség a holnap induló CeBIT 2011 alkalmával, legalábbis a gyártótól kiszivárgott információk erre engednek következtetni. A cég az ECA5020-as és ECA3230-as számítógépházaitól kezdve egy új, torony formátummal rendelkező processzorhűtőn át a legújabb T.B. Silence sorozatú ventilátorokig sok-sok termékről lerántja majd a leplet, köztük egy különleges tápegységről is.

80Plus Platinum minősítéssel ellátott tápegységet eddig még csak két gyártó kínálatában láthattunk, de az igazsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy ezeket a termékeket egyelőre még csak formálisan jelentették be, azaz egyik sem érhető el kereskedelmi forgalomban. A holnap induló CeBIT alkalmával az Enermax illetékesei is bemutatják a vállalat saját megoldását a témában.

Az új tápegységről egyelőre még csak egy fotó és néhány fontosabb adat jelent meg, de pontos specifikációi még nem ismertek. Az már biztos, hogy a termék 20%-os terhelésnél 91,07%-os, 50%-os terhelésnél 92,51%-os, míg 100%-os terhelésnél 90,12%-os hatásfok mellett üzemel, azaz rendkívül hatékonyan alakítja át a váltakozó áramot a számítógép alkatrészei számára szükséges egyenárammá.

A 900W-os teljesítményt kínáló modell esetében további jó hír, hogy a gyártó moduláris felépítéssel látta el, azaz csak azokat a tápkábeleket kell hozzá csatlakoztatnunk, amelyekre rendszerünknek szüksége van, így elkerülhetjük, hogy kábeldzsungel alakuljon ki a számítógépházban.

Az új tápegységről az elkövetkező napok folyamán remélhetőleg több információ is napvilágot lát, és akkor talán az is kiderül, hogy mikor számíthatunk rá és mennyiért.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward