Shop menü

8 TB-OS MODELLEL BŐVÜLT A CORSAIR MP600 PRO XT SSD CSALÁDJA

Az új változat egy német viszonteladónál már felbukkant, a későbbiekben azonban szélesebb körben is számíthatunk a megjelenésére. Nem lesz olcsó...
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
8 TB-os modellel bővült a Corsair MP600 Pro XT SSD családja

A Corsair M.2-es SSD kínálatának csúcsán jelenleg az MP600 Pro XT termékcsalád tagjai foglalnak helyet. Ezek az SSD kártyák a Phison PS5018-E18-as SSD vezérlőjét használják, méghozzá a Micron 176 cellarétegű 3D TLC NAND Flash memóriachipjeivel karöltve, és az SSD vezérlő mellé némi DDR4 alapú gyorsítótár is kapcsolódik a minél jobb teljesítmény érdekében.

Galéria megnyitása

Az MP600 Pro XT családban első körben csak 1 TB-os, 2 TB-os, illetve 4 TB-os modellek foglaltak helyet, természetesen mindannyian PCI Express 4.0 x4-es csatolófelületet használva. Az új sorozat tagjai 7100 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, és modelltől függően 6800 MB/s körüli folyamatos maximális írási tempó elérésére képesek, míg a 4K-s véletlenszerű olvasási teljesítmény 1 000 000 IOPS körül, a 4K-s véletlenszerű írási teljesítmény pedig 1 200 000 IOPS magasságában helyezkedik el. Az 5 év jótállással érkező termékek igazából elég jó választásnak tűnnek, ám a Corsairnél úgy gondolták, lehet még hely egy negyedik verziónak is a sorozatban.

A negyedik SSD már 8 TB-os adattároló kapacitással rendelkezik, egyéb tekintetben pedig a család középmezőnyébe tartozik, ahogy az a lenti táblázatból is kiderül:

Galéria megnyitása

A 8 TB-os kiadás immár 6000 TBW strapabírósággal büszkélkedik, és sebességére sem igazán lehet panasz, igaz, nem minden téren nevezhető a leggyorsabbnak, a különbségek viszont nem jelentősek, ezekért igazából bőven kárpótolhat a nagyobb adattároló kapacitás. Utóbbinak persze alaposan elkérik az árát, ugyanis egy német viszonteladónál 1399,9 eurós kiskereskedelmi áron jelent meg a termék, ami többe kerül, mint két darab 4 TB-os MP600 Pro XT SSD kártya.

A gyártói listaárról egyelőre nincs hír, a jótállás azonban továbbra is 5 év lesz. A 8 TB-os modell várhatóan egyéb régiókban is felbukkan majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére