8 mSATA SSD van a szupergyors SSD kártyán

A KingSpec újdonsága PCI Express 2.0-s csatolófelüeltet használ és szupergyors adatátviteli sebességeket kínál.

8 mSATA SSD van a szupergyors SSD kártyán

Az egyre zsúfoltabbá váló SSD piacon mi sem lehet jobb megoldás egy tökéletesen ismeretlen gyártó számára, mint az, hogy egy félelmetesen gyors SSD kártyát készít, amelynek köszönhetően egyszerűen és gyorsan válhat szélesebb körben is ismertté.

A KingSpec vezetősége pont a fenti receptet követte, így bemutatták az MC2J677M1T típusjelzéssel ellátott PCI Express SSD meghajtót, ami PCI Express 2.0 x8-as csatolófelülettel érkezik és akár 2,5 GB/s-os adatátviteli sebesség biztosítására is képes.

A szóban forgó SSD kártya egy majdnem teljes magasságú nyomtatott áramköri lapot alkalmaz, amire szükség is van, hiszen fedélzetén nem kevesebb, mint 8 darab mSATA SSD lapul. Az SSD meghajtókat egy SATA 6 Gbps-os LSI RAID vezérlő fogja össze, ami aktív hűtést is kapott.

Az egyes mSATA SSD meghajtók 120 GB-os adattároló kapacitást kínálnak, így összesen 960 GB-nyi tárterület áll rendelkezésre. Az egységek JMicron gyártmányú SSD vezérlőt és Intel gyártmányú MLC NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak, DRAM alapú gyorsítótáruk pedig a Nanya műhelyéből érkezett. Jó hír, hogy az LSI RAID vezérlőjével felszerelt adattároló bootolható és egyszerűen fogad Windows operációs rendszert, hiszen még külön telepítendő driver alkalmazását sem követeli meg: a Windows telepítő gond nélkül, alapból fel fogja ismerni.

A TheSSDReview munkatársai már ki is próbálták az újdonságot, amely az alábbi eredményeket érte el ATTO DiskBenchMark alatt:

A számok meglehetősen impresszívek. Az adattároló rendszer 4K-s olvasás alkalmával 106 MB/s-os, 4K-s írás alkalmával pedig 175 MB/s-os tempót nyújtott. Ennél sokkal érdekesebbek a 8192K-s teszt eredményei: a termék olvasás alkalmával 2566 MB/s-os, írás alkalmával pedig 1609 MB/s-os sebességet ért el, ami igen szép eredmény.

Az egyelőre nem tudható, hogy a KingSpec különlegessége pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, valamint az is rejtély, hogy a termék mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward