8 megapixel már mobilokba is?

A jelenleg is a világ legnagyobb CMOS képérzékelő-gyártójaként számon tartott Omnivision új alkotása, az OmniBSITM chip nem kevesebbet ígér, mint 8 megapixel felbontású kamerákat a mobiltelefonokba

8 megapixel már mobilokba is?

A jelenleg is a világ legnagyobb CMOS képérzékelő-gyártójaként számon tartott Omnivision új alkotása, az OmniBSITM chip nem kevesebbet ígér, mint 8 megapixel felbontású kamerákat a mobiltelefonokba.

Maga a technika nem számít igazi újdonságnak, inkább csak a kivitelezés: az alapot ugyanis az egy ideje már ismert hátsó megvilágítás módszerének alkalmazása adja, amelynek köszönhetően több fény jut az érzékelő minden egyes pixelére, így azok kisebb (mindössze 1,4 mikron) mérettel is hatékonyabban dolgozhatnak, a jelenleg elterjedt, ennél nagyobb méretűek helyett.

A hagyományos CMOS érzékelők elülső megvilágítást alkalmaznak, ami azzal jár, hogy a beérkező fénynek számos vékony elektronikai rétegen kell "átverekednie" magát, amíg eléri magukat az érzékelő pixeleket; a hátsó megvilágítás azonban ezt egyszerűen megfordítja, így a beérkező fény és az érzékelők közül eltűnnek az akadályok.

A végeredmény pedig sejthető: jobb fényérzékenység, kisebb méret, változatlan válaszkészséggel. Az új érzékelőt a cég jelenleg is teszteli, és úgy tűnik, minden készen áll az első minták január végi kiszállításához - ezt követően pedig előbb-utóbb a kereskedelmi forgalomba is eljutnak majd a 8MP-es mobilok.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward