8 HDD fér a Silverstone új Mini-ITX PC házába

A DS380 segítségével kompakt NAS-t, illetve hatalmas adattároló kapacitást kínáló házimozi számítógépet egyaránt építhetünk.

8 HDD fér a Silverstone új Mini-ITX PC házába

A Silverstone bemutatta legfrissebb számítógépházát, amely Mini-ITX alaplapot fogad, így viszonylag kompakt kivitelben érkezik, mégis nyolc darab merevlemez vagy SSD meghajtó fér el benne, vagyis tökéletesen alkalmas NAS, illetve rengeteg tárhellyel ellátott HTPC építésére.

A DS380-as modellt egyik korábbi hírünkben már meg lehetett csodálni, ugyanis a gyártó a terméket az idei CES alkalmával már bemutatta, csak akkoriban még nem állt rendelkezésre vele kapcsolatban minden információ. Most a DS380 végre előrendelhetővé vált, így pontos tulajdonságairól is lehullott a lepel.

A 150 dolláros újdonság 211 milliméter széles, 285 milliméter magas és 360 milliméter mély, váza pedig acélból készült. Az előlapot egy alumíniumból készített, zárható ajtó alkotja, amely mögött nem kevesebb, mint nyolc darab meghajtó-rekesz lapul. Ezekben a fiókokban 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattárolók kaphatnak helyet, sőt, a fiókok még hot-swap támogatással ellátott rendszer építésére is alkalmasak, feltéve, hogy a funkcióban rejlő lehetőségeket a házban elhelyezett rendszer is képes kiaknázni. A kivehető rekeszeken kívül négy beépített bővítőhely is a kínálat részét képezi, amelyekben összesen négy darab 2,5 colos meghajtó fér el.

A Mini-ITX alaplapot fogadó újdonság két darab PCI bővítőhellyel rendelkezik és SFX formátumú tápegység alkalmazását teszi lehetővé, ami a ház hátulján, felül kaphat helyet. A ház belsejében a kétslotos videokártya 280 milliméternyi hellyel gazdálkodhat, processzorhűtőből pedig maximum 57 milliméter magas példány fér el.

A DS380-as modell belsejében három ventilátor keveri a levegőt, amelyek mindannyian 120 milliméteres átmérővel rendelkeznek, 1200-as percenkénti fordulatszámmal pörögnek és 22 dB(A) zajszintet produkálnak. Egy légkeverő a ház hátulján, kettő pedig a ház bal oldallapja mögött lapul. A ventilátorok előtt természetesen szűrő is található.

Az előlapi portok között ezúttal két USB 3.0-s port, egy fejhallgató kimenet és egy mikrofon bemenet sorakozik, a ház hátulján pedig egy Kensington Lock port is lapul, ami az újdonság lopás elleni védelmét segíti.

A DS380 már előrendelhető, ára pedig 150 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward