8 GB-os Radeon R9 290X VGA az MSI-től

Megérkezett az első fecske.

8 GB-os Radeon R9 290X VGA az MSI-től

A napokban már beszámoltunk róla, hogy mind az AMD, mind pedig az Nvidia új, 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott csúcskártyákkal készül a karácsonyt megelőző időszakra, amikor a kereskedők rendszerint hatalmas forgalmat bonyolítanak.

Az első új videokártyát az MSI prezentálta, méghozzá a Radeon R9 290X Gaming 8 GB személyében. Az újdonság a Gaming sorozatú termékekre jellemző dizájnt kapta, melegedő komponensei hűtéséről pedig szokás szerint ezúttal is egyedi felépítésű, két ventilátort alkalmazó megoldás gondoskodik. A hűtés alatt egy Hawaii XT GPU lapul, ami Silent módban 1000 MHz-es, Gaming módban 1030 MHz-es, OC módban pedig 1040 MHz-es magórajelen ketyeg. A GPU-hoz 4 GB-nyi helyett immár 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória kapcsolódik a megszokott 512-bites memória-adatsínen keresztül. A hatalmas mennyiségű VRAM esetében 5,5 GHz-es effektív órajel van érvényben.

Az egy darab nyolctűs és egy darab hattűs PCI Express tápkábelt alkalmazó videokártya két darab Dl-DVI-D, egy Displayport és egy HDMI videó kimenetet kapott, így akár hatmonitoros Eyefinity rendszer építésére is használhatjuk.

Az újdonság az MSI szerint kiválóan alkalmas 4K-s játékra, repertoárjában pedig TrueAudio és Mantle támogatás is szerepel.

Az MSI R9 290X Gaming 8G rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az extra memória-mennyiség következtében mennyivel lesz drágább 4 GB-os társánál. Utóbbi jelenleg 111 000 forintba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward