8 Gb-es DDR4-es memóriachipek 20 nm-en

Az új memóriachip segítségével 32 GB-os kapacitású, akár DDR4-2400 MHz-es órajelen üzemelő RDIMM memóriamodul is készíthető.

8 Gb-es DDR4-es memóriachipek 20 nm-en

A Samsung mérnökei újabb mérföldkőhöz érkeztek, ugyanis elkészítették a piac legfejlettebb gyártástechnológiájára alapozó 8 Gigabites DDR4-es memóriachipjét, amelynek sorozatgyártását már meg is kezdte a vállalat. Az új memóriachip segítségével 32 GB-os memóriamodulok készülhetnek, amelyek elsősorban az üzleti felhasználókat megcélzó szerverekben kaphatnak helyet.

Az új, 8 Gigabites kapacitású DDR4-es memóriachipnek köszönhetően a Samsung immár teljes következő generációs 20 nm-es memória-termékpalettát kínál, amelyben 20 nm-es csíkszélességgel készülő, asztali számítógépekbe szánt 4 Gb-es DDR3-as memóriachipek éppúgy találhatóak, mint 6 Gb-es LPDDR3-as memóriachipek, amelyek a mobileszközökben kaphatnak helyet.

Visszatérve az új 8 Gb-es DDR4-es memóriachipre, az újdonság 32 GB-os DDR4-es RDIMM memóriamodulokon tűnik majd fel, amelyek akár DDR4-2400 MHz-es órajelen is képesek lesznek üzemelni, így nagyjából 29%-kal jobb teljesítményt kínálnak, mint a korábbi DDR3-1866 MHz-es RDIMM memóriamodulok.

A 32 GB-os memóriamodulokon túl a 8 Gb-es újdonságok segítségével akár 128 GB-os memóriamodulok is készíthetőek lesznek a 3D TSV gyártástechnológia jóvoltából, ami segít a nagysűrűségű memóriamodulok piacának további bővítésében.

Az új, nagysűrűségű DDR4-es memóriamodul továbbfejlesztett hibajavító szolgáltatásokat is kínál, amelyek még megbízhatóbb működést biztosítanak az üzleti szerverek esetében. Ezzel együtt az új DDR4-es memóriachipről és modulról az is elmondható, hogy a jelenleg elérhető legalacsonyabb üzemi feszültséget alkalmazzák, hiszen 1,2 volton üzemelnek.

Mivel a 8 Gb-es kapacitású, 20 nm-es csíkszélességgel készülő memóriachip és a köré épülő memóriamodul sorozatgyártása megkezdődött, így hamarosan találkozhatunk a legfrissebb 32 GB-os DDR4-es Samsung memóriamodulokkal kereskedelmi forgalomban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward