799 dolláros MacBook Air keveri fel az állóvizet?

799 dolláros MacBook Air keveri fel az állóvizet?

Az Intel és partnereinek terveiről már értesülhettünk, most viszont az Apple terveivel kapcsolatban érkezett néhány információ. A vállalat a jelek szerint annak érdekében, hogy az 500 dollár és 1000 dollár között elhelyezkedő noteszgépek szegmensében egy picit felkavarja az állóvizet, a nem is oly távoli jövőben egy 799 dolláros MacBook Air notebookot dob majd piacra, amellyel némi borsot törhet az Ivy Bridge alapú ultrabookok orra alá.

Az új MacBook Air – stratégiai döntés értelmében – várhatóan az új ultrabookok megjelenésével egy időben kerülhet forgalomba. Az Intel partnereivel együttműködve egyébként olyan ultrabookokon dolgozik, amelyek már beférnek a 699 és 799 dollár közötti ársávba is – ezek a termékek a napjainkban kapható ultrabookoknál népszerűbbek lehetnek, hiszen kedvezőbb áron lehet majd hozzájuk jutni. Sikerüket az ajánlott végfelhasználói ár mellett az anyagfelhasználás, valamint az általuk nyújtott felhasználói élmény is befolyásolni fogja.

Az Intel egyébként már rengeteg pénzt ölt az ultrabook platformba: a platform megalkotására 400 millió dollár ment el, amelyben benne van az a 100 millió dollár is, ami egy alkalmazásokat kínáló áruház létrehozása miatt szükséges, így a gyártó számára fontos a siker.

Tény persze az is, hogy az Apple a jól csengő és meglehetősen népszerűnek minősülő MacBook Air márkanév miatt előnyben van a piacon az Intel megoldásaival szemben. Hogy a 799 dolláros MacBook Air mire megy az új ultrabookokkal szemben? Nos, erre hamarosan fény derül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward