70%-kal olcsóbb lehet a Windows 8.1

Persze az árcsökkentés csak bizonyos esetekben lesz érvényes.

70%-kal olcsóbb lehet a Windows 8.1

A Bloomberg nevük elhallgatását kérő informátorokra hivatkozva azt állítja, a Microsoft 70%-kal csökkenti a Windows 8.1 licencdíjait minden olyan eszköz esetében, amelynek ajánlott végfelhasználói ára 250 dollár alatt helyezkedik el. Eszköztípus és eszközméret tekintetében abszolút nincs megkötés, a lényeg csak annyi, hogy az adott terméknek 250 dollárnál olcsóbbnak kell lennie. Az akcióban tehát nem csak az érintőkijelzős táblák, hanem az egyéb, esetenként érintőkijelzővel sem rendelkező PC konfigurációk is részt vehetnek.

Azoknál a termékeknél, amelyekre igaz a fenti állítás, a Microsoft a szokásos 50 dollár helyett 15 dollárért biztosít licencet a partnerek számára, ami igencsak komoly kedvezmény. Hogy mi a célja a gyártónak ezzel? Nos, egyrészt a vállalat szeretné felvenni a versenyt a Google Chrome OS operációs rendszerét futtató Chromebook, illetve egyéb rivális konfigurációkkal szemben, másrészt pedig növelni szeretné a Windows 8.1 népszerűségét.

A Microsoft Windows 8-as operációs rendszere a korábbi adatok szerint még csak nemrégiben lépte át a 200 milliós határt, már ami az eladott licencek mennyiségét illeti, ez a teljesítmény pedig egy picivel szerényebb, mint a Windows 7-é, amelynek licenceiből 12 hónap alatt több, mint 240 millió darab talált gazdára.

A Microsoft a Windows 8.1 népszerűségének növelésére hamarosan egy frissítést is kiad, amelynek köszönhetően sokkal kezelhetőbb lesz az új operációs rendszer azokon a konfigurációkon is, amelyek nem rendelkeznek érintőkijelzővel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward