70 hüvelykes interaktív kijelző a Dell műhelyéből

A 10 pontos érintő támogatással ellátott óriási monitorhoz két érintőceruza jár, így egyszerre ketten is dolgozhatnak rajta.

70 hüvelykes interaktív kijelző a Dell műhelyéből

A gyártók a jelek szerint látnak fantáziát az osztálytermekbe, illetve irodákba szánt nagyméretű, érintő funkcióval ellátott kijelzőkben, ugyanis a Microsoft Surface Hubja után egy Dell gyártmányú megoldás is tiszteletét tette a piacon, amely a CT7017T nevet viseli.

A különleges termék alapját egy 70 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő panel adja, amelyet 10 pontos érintő támogatással is felvérteztek. Az új monitor VA típusú panelre épül, amely 8-bit + FRC színkezeléssel és 4000:1 tipikus kontrasztaránnyal büszkélkedik, GtG válaszideje pedig 6 ezredmásodperc, ha túlvezérelt módban (overdrive) használják. A betekintési szögek 176 fokosak, a fényerősség maximális értéke 350 cd/m2, a megjeleníthető színárnyalatok száma pedig 1,07 milliárd.

Az új monitor egyszerre maximum 10 érintés egyidejű felismerésére és követésére képes, a gyártó pedig két érintőtollat is mellékel hozzá, így egyszerre két felhasználó is dolgozhat rajta, hogy hatékonyabb lehessen a munka – vagy éppen a tanítás. Az óriási kijelzőre többféle videó bemenet is került: ezek között egy DisplayPort 1.2-es, két HDMI 1.4-es, egy HDMI MHL, valamint egy D-Sub csatlakozó található. Rendelkezésre áll még audió kimenet és bemenet, valamint két darab 10 wattos beépített hangszóró is. Természetesen távoli menedzsment-opciók is jelen vannak a fedélzeten, méghozzá egy RJ-45-ös, illetve egy RS232-es port formájában. A sort egy négyportos USB 3.0-s hub zárja, amely egy gyorstöltő funkciót biztosító porttal is rendelkezik. A kijelző VESA 400-as rendszert használ a falra rögzítéshez.

A Dell megoldása mindössze 5000 dollárba kerül, ami az 55 hüvelykes Microsoft Surface Hub 8999 dolláros árához képest jelentősen vonzóbb ajánlatnak tűnik. Persze nem szabad elfelejteni, hogy a Dell ennyi pénzért csak egy óriási érintőkijelzős monitort ad, ami csatlakozók terén remek felszereltséggel bír, míg a Microsoft egy komplett PC-vel egybeépített monitort kínál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward