7 mm vastag mobil merevlemezek a Hitachitól

7 mm vastag mobil merevlemezek a Hitachitól

A Hitachi korábban bemutatott asztali merevlemezei, amelyek 3 TB-os adattároló kapacitást kínálnak a felhasználók számára, a napokban indultak hivatalosan is hódító útjukra, ám a gyártó nem csak ezeket a termékeket dobta piacra, hanem néhány új mobil merevlemezt is bemutatott, amelyek rendkívül vékony kivitelben érkeznek, kategóriájukban mégis elegendő adattároló kapacitást kínálnak.

A Travelstar Z5K500-as sorozat tagjainál közös tulajdonság, hogy mindannyian 7 mm-es magassággal rendelkeznek, szemben a 2,5 hüvelykes merevlemeznél megszokott és szabványnak tekinthető 9,5 mm-es mérettel. Az újdonságok vékony felépítésüket annak köszönhetik, hogy egyetlen merevlemez korongot tartalmaznak, így a gyártó csökkenteni tudta a HDD ház magasságát. A merevlemezben elhelyezett adattároló korong 5400-as percenkénti fordulatszámmal üzemel, a rendszerben elhelyezett gyorsítótár mérete pedig 8 MB. A SATA 3 Gbps-os csatlófelülettel érkező újdonságok írás- és olvasás közben 1,8W-os fogyasztás mellett üzemelnek, keresés közben pedig 21 dB(A) zajszintet generálnak. A termékek 250 GB-os, 320 GB-os és 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló változatokban kerülnek forgalomba. Utóbbi, azaz az 500 GB-os modell a piac első és mindezidáig egyetlen olyan 7 mm-es vastagsággal rendelkező mobil merevlemeze, amely ekkora adattároló kapacitást kínál.

A friss adattárolók Advanced Format támogatással is rendelkeznek (4K-s szektorok) és igény esetén beépített adattitkosító szolgáltatással is el lehet majd őket érni (bulk data encryption). A Hitachi tervei szerint a Z5K500-as család tagjai közül  a 250 GB-os és 320 GB-os modellek még ebben a hónapban elérhetővé válnak. Az 500 GB-os változat - amely egyébként a G-Technology G-Drive névre keresztelt vékony hordozható külső merevlemezének alapjául is szolgál - majd csak 2011 elején válik elérhetővé. A gyártó ajánlott végfelhasználói árakat egyelőre nem közölt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward