7 colos képátlójú, 99 dolláros HP tábla készül?

A HP újdonsága az iskolaszezon kezdetére már elérhetővé válhat, legalábbis a jelenlegi információk erről szólnak.

7 colos képátlójú, 99 dolláros HP tábla készül?

Néhány hete már felröppentek olyan pletykák, amelyek azt állították, hogy a HP új táblát szeretne piacra dobni a közeljövőben. A téma most megint előkerült és a korábbiakhoz képest szerencsére néhány friss információ is napvilágot látott.

Az alsókategóriás táblák piacán elég komoly verseny van és ez a jelek szerint a későbbiekben csak fokozódni fog, ugyanis a kevésbé neves vállalatok mellé hamarosan beszáll egy neves cég is. A DigiTimes a szállítói láncban tevékenykedő forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a HP egy 99 dolláros táblagép piacra dobására készül, amelynek megjelenését az iskolakezdés környékére időzíti. Az új, 7 colos képátlójú érintőkijelzővel érkező táblát egy kínai cég gyártja majd, a HP pedig a Wal Mart üzletláncán keresztül értékesíti azt. A 7 colos olcsó táblák szegmenséről egyébként elmondható, hogy rengeteg 100 dollárnál olcsóbb terméket vonultat fel, igaz, a gyártók között viszonylag ismeretlen cégeket találunk. Ebben a környezetben egy nevesebb, ismertebb cég terméke mindenképpen előnyben lehet, amennyiben ára, minősége és felszereltsége alapján képes versenyre kelni "noname" riválisaival.

Jelenleg annyit lehet tudni az új HP tábláról, hogy Medfield sorozatú egymagos Intel Atom processzor köré épül, 7 colos érintőkijelzője pedig alacsony felbontású TN+Film panelt alkalmaz. A kijelzővel kapcsolatban egyelőre további információ nem szivárgott ki. Az új táblagép operációs rendszere egyelőre rejtély - a források jelenleg az Android legfrissebb kiadásának alkalmazására számítanak.

Amennyiben a fent említett HP tábla tényleg piacra kerül az iskolakezdés idején, úgy nem az lesz az egyetlen olyan, neves gyártótól származó tábla, amely 100 dollár alatti áron érkezik. Az ASUS MeMo Pad az Amazon kínálatában már 99,99 dollárért elérhető, a Wal Mart azonban 110 dollárt kér ugyanezért a termékért. Az ASUS MeMo PAD szintén 7 colos képátlójú érintőkijelzővel érkezik, amelynek natív felbontása 1024 x 600 pixel. A termék egy egymagos ARM Cortex-A9-es processzormaggal és Mali-400-as GPU-val ellátott SoC-ot alkalmaz. Az elő- és hátlapi kamerával egyaránt ellátott tábla 16 GB-nyi tárhellyel, 802.11n WiFi támogatással és Micro SD memóriakártya-olvasóval kerül a boltok polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward