6500 alkalmazottjától válik meg a Seagate

Az újabb leépítési hullám egy globális konszolidációs törekvés eredménye, amelynek köszönhetően optimálisabban üzemelhet a vállalat.

6500 alkalmazottjától válik meg a Seagate

A Seagate 2016-os pénzügyi évének utolsó pénzügyi negyedéve július elsején ért véget, így a vállalat már rendelkezik előzetes adatokkal arra vonatkozóan, hogyan zárult az említett időszak. A számok alapján 2,65 milliárd dolláros teljes árbevételre sikerült szert tenni, ami a 2,3 milliárd dollárról szóló előrejelzéshez képest remek adat. A működésre fordított kiadások nagyjából 440 millió dollárt tettek ki, ami összhangban van a korábbi előrejelzéssel. A bruttó árrés a várt 23%-hoz képest 25,8% magasságában helyezkedett el.

Beszédes adat, hogy a negyedik negyedév során nagyjából 37 millió merevlemez leszállítására került sor, amelyek összesen 62 exabájtnyi adattároló kapacitással rendelkeznek, vagyis a merevlemezenkénti átlagos adattároló kapacitás 1,7 TB – a merevlemezenkénti átlagos eladási ár pedig 67 dollárra jön ki. A Seagate várakozásai szerint az adattárolók iránti piaci igények növekedése az elkövetkező időszakban felülmúlja majd az adatsűrűség-növekedés tempóját, azaz továbbra is rengeteg merevlemez eladására lehet számítani, ami a pénzügyi eredményekre is pozitív hatást gyakorol majd.

Noha a fenti számok, illetve az aktuális előrejelzések abszolút nem rosszak, a Seagate vezetése mégis újabb leépítési hullámot jelentette be, ami ezúttal 6500 álláshely megszűnését eredményezi. A vállalat legutóbb június végén adott hírt arról, hogy munkavállalókat bocsát el, méghozzá 1600 főt, ami a teljes munkavállalói bázis bő 3%-át teszi ki.

Az újabb elbocsátási-hullám várhatóan a 2017-es pénzügyi év végéig tart, globális szinten pedig a Seagate munkavállalóinak 14%-át érinti. Az elbocsátásokra a globális működés konszolidációja miatt van szükség, azaz a leépítések Amerika mellett Ázsiát, a Közép-Keletet, Európát és Afrikát is érinteni fogják. Az átstrukturálás nettó 164 millió dollárt emészthet fel.

A Seagate augusztus másodikán publikálja a 2016-os pénzügyi év negyedik negyedévével kapcsolatos adatokat, illetve a teljes 2016-os pénzügyi évre vonatkozó jelentés is ekkor jelenhet meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward