60 000 dollár két felfedezett Chrome biztonsági résért

A biztonsági résekre egy verseny alkalmával derült fény - azóta már kijavításuk is megtörtént.

60 000 dollár két felfedezett Chrome biztonsági résért

A vállalat által indított hasonló versenyeknek egy célja van: feltérképezni a potenciális biztonsági réseket. Természetesen a Google ezt nem ingyen kéri, minden rendezvényen komoly pénzdíjak járnak a jól szereplő „hackereknek”, akik két legyet üthetnek egy csapásra: egyrészt azt csinálhatják, amiben örömüket lelik, másrészt komoly összegeket is zsebre tehetnek.

A legutóbbi rendezvénynek Malajzia adott otthont, maga az esemény pedig a Pwnium 2 nevet viselte. A résztvevők feladata a biztonsági rések feltérképezése volt, ami azért különösen fontos, hiszen így a vállalat a kártékony kódok írói előtt járhat egy lépéssel és befoltozhatja azokat a potenciális veszélyt jelentő biztonsági réseket, amiket a díjakért cserébe a résztvevők sikeresen feltárnak.

A Pwnium 2 kihívás szerencsére izgalmasnak ígérkezett, ugyanis az egyik résztvevő rögtön két biztonsági résre is fényt derített. Az egyik biztonsági rés az SVG formátumú képek kezelését végző szoftverrészben lapult, míg a másikra az IPC részlegben, azaz a folyamatok közötti kommunikációt biztosító kódban bukkant rá a szemfüles versenyző. A Pwnium 2 rendezvényt megnyerő Pinkie Pie az említett biztonsági rések felfedezéséért cserébe 60 000 dollárt kapott, azaz nem járt rosszul.

Az említett összeget a Google szempontjából nézve szinte biztos, hogy megérte kifizetni, hiszen a biztonság növelésével újabb felhasználókkal bővülhet a már amúgy is népes Chrome tábor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward