5G-s Oppo Reno kivitel érkezik

5G-s Oppo Reno kivitel érkezik

Az Oppo rendkívül elkötelezett az új generációs hálózat iránt, és sok energiát fektet abba, hogy 5G-s okostelefonnal rukkoljon el, és a vállalat most be is mutatta az első ilyen eszközét. A kínai szakemberek Európában, Svájcban rántották le a leplet a Reno 5G-ről, ami lényegében ugyanaz az okostelefon, mint a Reno 10-szeres optikai zoomolást biztosító változata, csak már fel lett vértezve egy 5G hálózati támogatást biztosító modemmel is.

A Reno 5G a fentieknek megfelelően egy valódi csúcsmodell lesz igazán különleges kamerarendszerrel, és így már a kapcsolati képességek terén sem nevezhető hétköznapinak a szerkezet. Mivel az alapot nyújtó okostelefon a Qualcomm Snapdragon 855 mobilplatformra épül, így bár hivatalosan nem derült ki, de lényegében borítékolni lehet, hogy a Snapdragon X50 modem kerülhetett a házba. Ennek megfelelően ideális körülmények között nagyon alacsony késleltetést érhet el a hálózati kommunikáció során az eszköz, a letöltési sebessége pedig 2,3 Gbps-os lehet.

Galéria megnyitása

Az Oppo a Swisscommal közösen mutatta be a Reno 5G-t, és ennek a szolgáltatónak a kínálatában fog először megjelenni. Azt pontosan nem lehet tudni, hogy mikor kerül rá a sor, de a Swisscom 2 hét múlva fogja elindítani az 5G hálózatát a tervek szerint, az Oppo pedig még májusban piacra akarja dobni Svájban a mobilt. A Samsung már rendelkezik 5G-s okostelefonnal, de a Galaxy S10 5G egyelőre nem kapható Európában, így megvan rá az esély, hogy az Oppo legyen az első, aki az öreg kontinensen ilyen készülékkel rukkol elő. A dolog pikantériája, hogy az Oppo úgy húzhatja be az elsőséget, hogy korábban csak ímmel-ámmal volt jelen Európában.

Galéria megnyitása

A vállalat világszerte több partnerrel is megegyezett már a forgalmazásról, és valószínűleg a mostaniakat még továbbiak fogják követni. A Swisscom kínálatán túl felbukkan majd a Reno 5G az Egyesült Királyságban a EE palettáján, a SingTelnél Szingapúrban, Ausztráliában pedig rögtön ketten is piacra dobják, a Telstra és az Optus is árusítani fogja. A megjelenés időpontokról még nem sokat lehet tudni, de az EE például júniusban indítja majd az 5G-t, így valószínűsíthető, hogy ott nyár elején futhat be a szóban forgó újdonság.

Az Oppo Reno 5G nem lesz olcsó, elvileg 900 eurós ajánlott fogyasztói áron fog debütálni, de persze az tagadhatatlan, hogy szinte nincs riválisa a piacon hasonló adottságokkal. (És már a 4G-t kivitelénél is 800 eurós árról lehet hallani, szóval az 5G felára 100 euró.) És a cég azt is elmondta még, hogy az idei évben 1,5 milliárd dollárt kíván költeni az 5G, a msterséges intelligencia és a Dolgok Internete fejlesztésére, szóval nem kizárt, hogy például további 5G-s mobilokkal is elő fog hozakodni 2019-ben, jöhetne akár egy költséghatékonyabb konstrukció is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap