Shop menü

576 ZÓNÁRA OSZTOTT MINI-LED HÁTTÉRVILÁGÍTÁSSAL ÉRKEZHET A LEGÚJABB COOLER MASTER GAMER MONITOR

A VA panellel szerelt gamer monitor AMD FreeSync Premium Pro támogatással érkezik és állítólag még KVM Switch funkcióval is felvértezik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
576 zónára osztott Mini-LED háttérvilágítással érkezhet a legújabb Cooler Master gamer monitor

A Cooler Master műhelyében elkészült egy új gamer monitor, ami a Mini-LED technológiában rejlő lehetőségeket próbálja hatékonyan kamatoztatni. Ezen a fronton egy ideje meglehetősen nagy a csend, a nagy nevek manapság főként az OLED technológia köré épített monitorokra, illetve a klasszikus, W-LED háttérvilágítással ellátott termékekre koncentrálnak, a Mini-LED kissé háttérbe szorult az elmúlt időszakban. A Cooler Master Tempest GP2711 megtöri a csendet, ugyanis VA típusú panelje mögött Mini-LED háttérvilágítás dolgozik.

A letisztult, sallangmentes dizájnnal érkező monitor egy 27 hüvelykes képátlójú VA panelt kapott, ami szokás szerint 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik, maximális képfrissítési rátája 165 Hz-es értéket képvisel. A panel natív felbontása 2560 x 1440 pixel, míg a válaszideje 4 ezredmásodperc, már ami a GtG értéket illeti. Ezek a paraméterek egyáltalán nem különlegesek manapság, tucatnyi hasonló termék kapható a piacon, ám ha az egyéb paramétereket is górcső alá vesszük, egyből változik a kép. A Mini-LED háttérvilágítás jóvoltából 600 nit maximális fényerősség elérésére van mód, amihez 3000:1 tipikus kontrasztarány társul, a megfelelő vizuális élményről pedig 576 világítási zóna gondoskodik, így az összkép érdekes lehet. Az új monitor a DCI-P3 színteret 95%-ban képes lefedni, ami szintén remek érték.

Galéria megnyitása

Az AMD FreeSync Premium Pro támogatás jóvoltából 48 Hz és 165 Hz között élvezhetjük a dinamikusan váltakozó képfrissítési rátából eredő pozitívumokat, vagyis a képi megjelenítés folyékonyabb lehet, hiszen igazodik a GPU képkocka-készítési sebességéhez. Az új monitort többféle videó bemeneten keresztül is megtölthetjük tartalommal: a sorban két HDMI 2.0-s port, valamint egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó sorakozik, extraként pedig egy USB-C portot is kapunk, ami DisplayPort Alternate Mode támogatással érkezik, azaz szintén használható videó bemenetként. Utóbbi csatlakozó ezúttal csak 15 W-nyi töltőteljesítményt kínál. Van még a fedélzeten egy kétportos USB 3.0-s hub, illetve egy audió kimenet is. A hírek szerint az új monitor KVM Switch funkcióval érkezik, azaz még egy USB-B bemenet is jelen lehet rajta, így egy billentyűzet-egér párossal akár két konfigurációt is irányíthatunk, természetesen felváltva.

A gyári állvány lehetőséget biztosít a kijelző döntésére, elforgatására, valamint magasságának állítására is. Az új monitor a TFT Central értesülései szerint 450 amerikai dollár körüli listaáron érkezhet, de majd csak valamikor a következő év elején kerül az üzletek polcaira.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére