500 GB-os taggal bővült a Samsung 750 EVO SSD sorozata

Az 500 GB-os 750 EVO SSD meghajtó némileg olcsóbb lesz, mint a 850 EVO sorozat hasonló adattároló kapacitással rendelkező tagja, de különbözni is fog tőle.

500 GB-os taggal bővült a Samsung 750 EVO SSD sorozata

A Samsung egy ideje már kínál a 850 EVO sorozat tagjainál némileg olcsóbb SSD meghajtókat, amelyek a 750 EVO sorozatot erősítik, a költséghatékonyság érdekében pedig több téren is különböznek nagyobb testvéreiktől. A 750 EVO sorozatban eddig csak egy 120 GB-os és egy 250 GB-os példány lapult, így aki ennél nagyobb adattároló kapacitással rendelkező, de költséghatékonynak nevezhető 750 EVO meghajtóra vágyott, csalódott lehetett, hisz nem volt ilyen példány. Legalábbis eddig, ugyanis a Samsung kibővítette a 750 EVO sorozatot, így a háromtagú családban végre egy 500 GB-os modell is lapul.

Ahogy a korábbi meghajtók, úgy az újonc is a Samsung MGX SSD vezérlőjét használja, igaz, a 850 EVO modellhez képest a korábbi gyakorlat alapján itt csak feleannyi, mindössze 256 MB-nyi DRAM alapú gyorsítótár jelenlétére számíthatunk. Komoly eltérés az is, hogy a 850 EVO modelleknél használt, 40 nm-es csíkszélességgel készülő, 3D TLC V-NAND alapú memóriachipek helyére ebben az esetben már planáris, 16 nm-es csíkszélességre támaszkodó, TLC NAND Flash típusú memóriachipek kerülnek. A 2,5 hüvelykes formátum, a SATA 6 Gbps-os csatolófelület, illetve a 7 milliméteres meghajtó magasság természetesen megmaradt.

Az új SSD meghajtó legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat összegzi, igaz, egyelőre még nem derült fény minden részletre, hisz a Samsung bejelentése meglehetősen szűkszavúra sikeredett.

Az 500 GB-os modell ajánlott végfelhasználói ára 149 dollár lesz, a gyártó pedig 3 év jótállást vállal rá – azaz 2 évvel kevesebbet, mint a 850 EVO sorozatú meghajtókra. Az új SSD meghajtó június elején kerül az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward