Shop menü

50 JÁTÉK ALATT VIZSGÁLTÁK AZ INTEL ARC A380-AS VIDEOKÁRTYA KOMPATIBILITÁSÁT

Ezúttal csak azt vizsgálták, hogyan futnak a játékok, milyen hibák tapasztalhatóak, a teljesítmény alakulása nem volt szempont.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
50 játék alatt vizsgálták az Intel Arc A380-as videokártya kompatibilitását

Az Intel Arc sorozatának egyelőre csak az A380-as tagja kapható Kínában kereskedelmi forgalomban, valamint a napokban az Amerikai Egyesült Államokba is megérkezett az egyik modell, így lassan megindulhat az Arc sorozat térhódítása, igaz, lábujjhegyen, tyúklépésben. Azt természetesen nem titkolják az Intel illetékesei, hogy jelenleg főként a DirectX 12 és a Vulkan API alatt képesek értékelhető teljesítményt felmutatni az újdonságok, igaz, még ezeken a területeken is szükség van optimalizációkra, ám a régebbi API-t használó játékoknál lehetnek problémák mind teljesítmény, mind kompatibilitás terén.

A német PC Games Hardware munkatársai a kompatibilitást vizsgálták meg, ehhez egy Gunnir Arc A380 Phoiton 6 GB OC videokártyát használtak, amelynek összesen 50 játékkal kellett megbirkózni. A felhozatalban régi és új játékok egyaránt találhatóak, lényegében az 1999 és a 2022 között megjelent címek közül válogattak a tesztelők, igaz, néhány fontos alkotás azért kimaradt, így a Dota 2, a Lost Ark, vagy éppen az Apex Legends sem szerepel a tesztben.

A vizsgálatok alapján a játékok többsége teljesen hibátlanul futott az új videokártyán, azt viszont nem ellenőrizték, a teljesítmény hogyan alakul. Kissé meglepő, hogy a Doom Eternal, a Quake 2 RTX, a Halo Infinite, illetve a Spider-Man Remastered esetében is voltak hibák, pedig ezek a játékok vagy Vulkan API, vagy DirectX 12 API köré épülnek, azaz a kevésbé problémás címek közé kellene tartozniuk.

Az 50 játék közül lényegébe csak 9 mutatkozott problémásnak, ami nem egy rossz arány ahhoz képest, hogy most próbál belépni a videokártyák piacára az Intel, így elég sok optimalizációt kell elvégezniük a fejlesztőknek. Arról egyelőre nincs hír, hogy az A5-ös és az A7-es sorozatú videokártyák mikor mutatkoznak be, illetve mikor válnak elérhetővé kereskedelmi forgalomban, de remélhetőleg még idén felbukkanhatnak a boltok polcain.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére