5 év garanciával jönnek az A-DATA legújabb SSD-i

A vállalat három új SSD meghajtót mutatott be, amelyek mind az SX910-es családot erősítik.

5 év garanciával jönnek az A-DATA legújabb SSD-i

Az XPG sorozatba tartozó SX910-es SSD meghajtók ezúttal is a SandForce méltán népszerű SSD vezérlőjére, az SF-2281-es modellre alapoznak. A 2,5 colos formátumú, SATA 6 Gbps-os csatolófelülettel ellátott adattárolók között egy 128 GB-os, egy 256 GB-os és egy 512 GB-os példányt találunk, amelyekre egyformán öt év garancia vonatkozik.

Ezek az SSD-k már az úgynevezett Zero Percent Provisioning technológiát alkalmazzák, ami annyit jelent, hogy tradicionális SandForce alapú társaikhoz képest 7%-kal nagyobb adattároló kapacitást kínálnak (120 GB helyett 128 GB, 240 GB helyett 256 GB és 480 GB helyett 512 GB). A termékek mindezt úgy teszik, hogy teljesítményük eközben nem szenved csorbát.

Mindhárom új SSD meghajtó esetében 530 MB/s-os folyamatos írási és 550 MB/s-os folyamatos olvasási sebesség áll rendelkezésre. A termékek 4K-s véletlenszerű írási feladatok alkalmával akár 85 000 I/O műveletet is végre tudnak hajtani egyetlen másodperc alatt, 4K-s olvasási feladatok alkalmával pedig 50 000 IOPS-os teljesítményt kínálnak. Érdekesség, hogy a vállalat ezúttal nem árulta el, hogy az egyes modellek között teljesítmény tekintetében van-e különbség – egy kalap alá került az új család összes tagja. A kisebb SSD-k általában picivel lassabb írási tempót kínálnak, hogy ez itt is így van-e, azt majd a tesztek megmondják.

A 100 x 69,85 x 9,5 milliméteres mérettel, illetve 76 gramm körüli tömeggel rendelkező újdonságok üresjáratban 0,5W-os, terhelés alkalmával pedig 1,2 wattos fogyasztás mellett üzemelnek. Az ECC támogatással is ellátott SX910-es SSD-k MLC típusú NAND Flash memóriachipeket alkalmaznak.

Az új SSD meghajtók várható ajánlott végfelhasználói árát egyelőre még nem jelentették be.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward