5 és 6 TB-os RED HDD a WD-től és bemutatkozik a PRO széria

A 6 TB-os WD RED merevlemez mellett a WD RED Pro sorozat is bemutatkozott, amelynek tagjai a közepes-, illetve nagyvállalatok hálózati adattároló rendszereit veszik célba.

5 és 6 TB-os RED HDD a WD-től és bemutatkozik a PRO széria

A Western Digital RED sorozatú merevlemezei, amelyek kifejezetten hálózati adattárolókhoz készültek, 2012 folyamán mutatkoztak be, majd 2013 szeptemberében új tagokkal bővült a család. A WD RED sorozat esetében a 3,5 hüvelykes formátumú merevlemezeknél eddig 4 TB volt a plafon, legalábbis ami az adattároló kapacitást illeti, ám tegnap a Western Digital bejelentett két új WD RED sorozatú merevlemezt, amelyek már 5 TB-os, illetve 6 TB-os adattároló kapacitással büszkélkednek.

Az újdonságok hagyományos HDD technológiára alapoznak, és minden olyan támogatással rendelkeznek, ami szükséges az otthoni, illetve kisvállalati hálózati adattárolók stabil működtetéséhez. A kiegyensúlyozott működésről a 3D Active Balance Plus technológia gondoskodik, a motor és a merevlemezfejek által keltett rezgések negatív hatásait pedig a StableTrac technológia próbálja minél hatékonyabban csökkenteni. Az új merevlemezek a siker érdekében megkapták a Nasware firmware legfrissebb, 3.0-s kiadását is, ami az újításoknak – egyebek mellett a fejlett vibrációkompenzációs eljárásoknak – köszönhetően lehetővé teszi, hogy a merevlemezeket akár nyolcrekeszes NAS-ban is gond nélkül, remek teljesítmény mellett használhassuk. Korábban a WD csak maximum 5 merevlemezes rendszerekbe ajánlotta a WD RED sorozat tagjait. Maga a Nasware 3.0-s firmware a WD hivatalos tájékoztatása szerint nem csak az 5 TB-os, illetve 6 TB-os merevlemezeken, hanem az összes többi, frissen forgalomba kerülő WD RED sorozatú merevlemezen helyet kap. A Nasware 2.0-s WD RED merevlemezek a hírek szerint nem frissíthetőek házilag NASware 3.0-ra, ehhez ugyanis az adott HDD hardveres újrakalibrálására van szükség.

A WD RED család tagjainak tulajdonságai

Az új, NASware 3.0-s firmware-t alkalmazó WD RED merevlemezek 3,5 hüvelykes kiadásainak adattároló kapacitása 1 TB-tól 6 TB-ig, a 2,5 hüvelykes modelleké pedig 750 GB-tól 1 TB-ig terjed. A család tagjai eltérő mennyiségű gyorsítótárat kapnak: a kisebb adattároló kapacitású modellekben mindössze 16 MB-nyi, a nagyobbakban pedig 64 MB-nyi cache áll rendelkezésre.

A WD RED Pro merevlemezek tulajdonságai

A gyártó az 5 TB-os és 6 TB-os WD RED merevlemezek mellett előrukkolt egy új HDD sorozattal is, ami a WD RED Pro nevet viseli. Ebben a családban egy 2 TB-os, egy 3 TB-os és egy 4 TB-os modell lapul, amelyek mindannyian 7200-as percenkénti fordulatszámmal pörgetik HDD korongjaikat, így normál WD RED sorozatú társaiknál nagyobb adatátviteli sebességeket kínálnak, ahogy az a mellékelt táblázatokból is kiderül. A WD RED Pro modellek a közepes- és nagyvállalatok hálózati adattárolóit veszik célba, de a WD RED sorozat tagjaival ellentétben már nem csak asztali NAS tornyokban, hanem akár NAS rackekben is helyet kaphatnak. WD RED Pro sorozatú merevlemezekből egy NAS-ban akár 8 vagy 16 darab is helyet foglalhat, hála a3D Active Balance Plus technológiának, illetve dedikált hardveres vibrációcsökkentő eljárásnak. Adattároló kapacitástól függetlenül minden WD RED Pro sorozatú HDD 64 MB-nyi gyorsítótárat kap.

A három év garanciával érkező WD RED merevlemezek közül az 5 TB-os modell 249 dollárba, 6 TB-os társa pedig 300 dollárba kerül. A WD RED Pro sorozat tagjai már 5 év garanciát kapnak, árazásuk pedig a következőképpen alakul: 159 dollár (2 TB), 199 dollár (3 TB) és 259 dollár (4 TB).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward