5,3 Gbps-os vezeték nélküli sávszélességel jön az új router

A Linksys nem mindennapi útválasztója 8 antennával, 8 GbE porttal és 5,3 Gbps-os kombinált vezeték nélküli sávszélességgel tarolja le a routerek piacát.

5,3 Gbps-os vezeték nélküli sávszélességel jön az új router

A Linksys egy alaposan kigyúrt routert hozott magával az idei CES-re, ami erős hardverrel, rengeteg antennával és óriási teljesítménnyel száll harcba a rivális megoldásokkal szemben. Az EA9500 Max-Stream AC5400-as router egy igazi nagyágyú, hiszen nyolc antennával, nyolc darab GbE porttal és 5,3 Gbps-os vezeték nélküli adatátviteli sávszélességgel büszkélkedik.

A megfelelő teljesítményről, illetve a zavartalan, kellően stabil vezetékes és vezeték nélküli adatátvitelről egy kétmagos SoC egység gondoskodik, ami 1,4 GHz-es órajelen ketyeg. A vezeték nélküli eszközöket három sávon működő rendszer szolgálja ki, amihez 8 darab rugalmasan állítható külső antenna is jár – 3-3 a jobb és a bal oldalon, kettő pedig az eszköz hátulján.

Az új router a 2,4 GHz-es frekvenciatartományon belül 1000 Mbps-os (N1000), az 5 GHz-es frekvenciatartományon belül pedig 2 x 2165 Mbps-os maximális sávszélességet kínál (AC2165 x 2). Annak érdekében, hogy egyszerre több vezeték nélküli eszközt is hatékonyan kiszolgálhasson a rendszer, természetesen Mu-MIMO és Beamforming támogatás egyaránt rendelkezésre áll. Az újdonság egyébként nem csak útválasztóként, hanem vezetékes vagy vezeték nélküli hídként és hozzáférési pontként is működhet, természetesen választástól függően.

A vezetékes rész a vezeték nélkülihez hasonlóan extrém, ugyanis a Gigabies WAN port mellé nyolc darab Gigabites LAN portot is kapunk. Ezen felül egy USB 3.0-s és egy USB 2.0-s port is található a hátlapon, amelyek nyomtatókat, adattárolókat és egyéb USB-s eszközöket fogadnak. Az 1800 grammos router a szokásos adattitkosítási módokkal gondoskodik a vezeték nélküli hálózatok védelméről, konfigurálása pedig kellően egyszerű, hála az átlátható szoftvernek.

A Linksys újdonsága 399 dolláros listaáron kerül az üzletek polcaira, de érkezik mellé egy Mu-MIMO támogatást nyújtó USB-s WiFi adapter is, ami a jelenlegi információk szerint 70 dollárt kóstálhat. Utóbbival a régebbi eszközök is Mu-MIMO támogatáshoz juthatnak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward