4K-s VA panellel ellátott hatalmas asztali monitorok jöhetnek

A 28-, 32-, illetve 40 hüvelykes képátlójú UHD megjelenítők videó bemenetek és ár tekintetében is vonzóak lesznek, ami nagy lökést adhat az UHD terjedésének.

4K-s VA panellel ellátott hatalmas asztali monitorok jöhetnek

A Seiki jelenleg rendkívül kedvező árcédulával rendelkező 4K-s televíziókhoz biztosít különböző LCD paneleket, de a vállalat hamarosan az asztali monitorok piacára is betör, ahol a 28 hüvelykes mellett 32, illetve 40 hüvelykes monitorokhoz is kínál majd megfelelő kijelző paneleket.

A Seiki paneljeit alkalmazó költséghatékony televíziók 4K-s monitorként sajnos nem igazán alkalmazhatóak, ugyanis HDMI videó bemenetükön keresztül a HDMI 1.4a szabvány sávszélesség-limitje miatt 4K-s felbontás mellett csak 30 Hz-es képfrissítési ráta elérésére adnak lehetőséget, ami kevés. A problémára hamarosan érkezik megoldás, ugyanis a vállalat a napokban bejelentette, rövidesen piacra dobja azokat a 4K-s VA paneljeit, amelyekkel kifejezetten a költséghatékony 4K-s asztali monitorok piacát kívánja célba venni. Az új panelek köré három új monitort is épít a cég.

A szóban forgó panelek 3840 x 2160 pixeles natív felbontással üzemelnek, méghozzá 12-bites színfeldolgozás és 14-bites gamma mód mellett. A velük felszerelt monitorok HDMI 2.0, DisplayPort 1.3, MHL 3.0, illetve DVI és D-Sub videó bemenettel egyaránt rendelkezhetnek majd. A repertoárban Daisy Chain támogatás is lapul, így egy DisplayPort csatlakozóra több ilyen monitort is fel lehet fűzni. A kép a kép mellett(Picture-by-Picture) mód szintén nem hiányzik a kínálatból – a közlemény alapján úgy tűnik, akár négy forrás képe is megjelenhet egymás mellett. Az USB-s eszközök kezelését kétportos USB 3.0-s hub segíti, a monitor állványa pedig remek testreszabhatóságot biztosít, maga a monitor pedig VESA támogatást is kap.

A 28- (28U4SEP-G02), 32- (32U4SEP-G02) és 40 hüvelykes (40U4SEP-G02) asztali monitorok nem hangzanak rosszul, igaz, 28 hüvelykes példányokból már manapság is lehet kapni olyanokat, amelyek kifejezetten kedvező árcédulával rendelkeznek – legalábbis felsőkategóriás, IGZO kijelzővel ellátott társaikhoz képest. Az új monitorok videó bemenetek tekintetében igen vonzóak lesznek, a VA panel jóvoltából pedig áraik is versenyképesek lehetnek.

A Seiki újdonságaira a jelek szerint 2015 első negyedévéig kell várni, árakat egyelőre még nem tudunk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward