4K-s OLED és LCD televíziókban gazdag a Panasonic friss tévépalettája

A vállalat összesen 20 új készüléket emelt ki hat különböző modell révén, és ezek széles ársávot fognak lefedni.

4K-s OLED és LCD televíziókban gazdag a Panasonic friss tévépalettája

A Panasonic egyre jobban kezd magára találni az új televíziók terén, és a 2020-as kínálata egészen vonzónak tűnik. Több különböző méretben számolhatunk be friss LCD és OLED technológiás megoldásokról egyaránt. A vállalat már a CES-en is ott volt néhány komolyabb újdonsággal, és most bejelentette az összes jelentősebb idei televízióját.

Az újdonságok már olyan fejlesztésekkel is szolgálnak, mint a Dolby Vision IQ technológia, mely direkt arra lett optimalizálva, hogy a Dolby Vision tartalmakat tudja még látványosabbá tenni azáltal, hogy a megjelenített képet a környezeti fényeket is figyelembe véve tárja a felhasználók elé. A HDR tartalmak ezáltal körülményektől függetlenül nyűgözhetik le a felhasználókat.

A Filmmaker Mode pedig részben hasonló lehetőséget nyújt, mint a Dolby Vision IQ, csak nem a Dolby Vision, hanem a HDR10+, HDR10, HLG és az SDR tartalmaknál. Ez a funkció a környezeti fényekhez való igazodás mellett a tartalom eredeti képrátájának, képarányának, színeinek és kontrasztjának megfelelően állítja be a panelt, illetve kikapcsolja a zajcsökkentést és a képélesítést is. A Panasonic az Intelligent Sensing fejlesztéssel teszi lehetővé a televízióknak a környezethez való igazodást, ez tartalmazza a megfelelő érzékelőket.

Galéria megnyitása
HZ1500

Az új generációs OLED televíziói a Panasonicnak a HZ1000, a HZ1500 és a HZ2000 szériákon belül jelennek majd meg. Ezek a sorozatok a korábbi GZ jelölésű családoknak a helyét veszik át a kínálatban. A vállalat ezeknél a modelleknél különösen ügyelt arra, hogy kiemelkedően jó képminőségről gondoskodjon, és ehhez ma már elengedhetetlenül hozzátartozik a HDR támogatás. Van itt Dolby Vision, HDR10+, HDR10 és HLG opció is. És állítólag a vállalat felkérte az ismert hollywoodi színszakértőt, Stefan Sonnenfeldet a finomhangolásra. A készülékek több fontos tanúsítvánnyal is rendelkeznek majd.

A japán óriás extrém képátlóban a mostani újdonságoknál nem igazán gondolkodik, csak egy LCD-vel merészkedett 65 hüvelyk fölé. Ennek megfelelően a vállalat új generációs OLED megoldásai legfeljebb 65 colos kivitelben lesznek elérhetőek, és készül ezekből 55 hüvelykes variáns is. Mindhárom OLED szériánál ez a kettő a választható képátló.

Galéria megnyitása
HZ2000

A HZ2000 modell jelenti a csúcsot, ez már a Master HDR OLED Professional Edition panellel rendelkezik, ami egyedi hangolást kapott a Panasonic szakembereinek keze nyomán. Információink szerint ez az egység 20 százalékkal magasabb csúcsfényre lesz képes, mint a HZ1000 és a HZ1500 televíziók.

Ezek a termékek egyaránt a HCX PRO Intelligent processzorát kapták meg a Panasonic-nak, mely a cég elmondása szerint az eddigi legerősebb fejlesztése tévékészülékek számára. Ez a lapka már különösen hatékonyan tudja a gyorsan mozgó sportesemények megjelenítését látványosabbá tenni, ezt a közelgő olimpia miatt külön kiemelte a gyártó.

Galéria megnyitása
HZ1000

A Panasonic a HZ2000 és a HZ1500 TV-k esetében a Dolby Atmos támogatásról is gondoskodik, és nem csak szoftveresen, hanem a készülékeken speciálisan elhelyezett hangszórókkal is. Ezek a megoldások már felfelé irányuló hangsugárzókat is kaptak a 360 fokos Soundscape Pro/ Soundscape rendszer keretében, melynek a hangolását elvileg a Technics segítette. A HZ2000 140 wattos zenei teljesítményre képes, a HZ1500 pedig 80 wattot tud magából kipréselni. A cég szerint ezek a rendszerek akár a hangprojektoroknál jobb hangképet is alkothatnak, mivel a felső hangszórók a plafonhoz közelebb helyezkednek el.

Érdekesség, hogy a Panasonic az OLED televíziók esetében a professzionális felhasználásra is gondolt. Teljesen kikapcsolhatóvá tette a vállalat a készülékek menüjében a tónustérképezést, valamint bevezette a világ két legalacsonyabb, 1,3 és 0,5 százalékos kalibrációs értékét, így tökéletesen pontos és lineáris átmenetet érhetnek el a valódi feketék és a közvetlenül a feketék felett lévő árnyalatok esetében.

Galéria megnyitása
HX800

Az LCD televíziók kínálatában a Panasonic a HX940, a HX900 és a HX800 szériákat indította el. A legszerényebb a HX800, ez a sorozat 40 colról indul, és elérhető lesz 50, 58 és 65 hüvelykes kivitelben is. A HX900 esetében a paletta 43, 49, 55 és 65 colos modellekből áll, a „topligát” pedig 43, 49, 55, 65 és 75 colos átlóval képviseli a HX940 jelölésű készülék.

Galéria megnyitása
HX940

Mindegyik Panasonic LCD modell, ami szóba került, támogatja a Dolby Atmos és a Dolby Vision technológiákat egyaránt, és a HDR vonalon adott még a HDR10, a HDR10+, valamint a HLG szupport is. A magasabb kategóriás televíziók (HX900 és HX940) támogatják a HDR Cinema Display-t, és a HX940 már a HCX PRO Intelligent processzort is megkapta, és natívan képes 100 Hz-es megjelenítésre. És a legjobb LCD-s tévénél még a Local Dimming Intelligent Próval is számolni lehet, ami nemcsak a háttérvilágítás, hanem az LCD reteszeket is vezérli a legjobb képhűségért.

A Panasonic összes felsorolt újdonsága 4K Ultra HD felbontással rendelkezik, szóval ebből a szempontból nem éppen változatos a kínálat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap