40nm-es DRAM-technológia a Samsungtól

Saját állítása szerint a világ első 40nm-es DRAM-memóriaegységét alkotta meg a Samsung, bár egyelőre még csak 1GB-os kivitelben, DDR2-es formátumban. Ezt azonban állításuk szerint máris hitelesítette az Intel a GM45 Express lapkakészletéhez, amelyet még a tavalyi év vége felé tett elérhetővé laptopokhoz.

40nm-es DRAM-technológia a Samsungtól

Saját állítása szerint a világ első 40nm-es DRAM-memória modulját alkotta meg a Samsung, bár egyelőre még csak 1GB-os kivitelben, DDR2-es formátumban. Ezt azonban állításuk szerint máris hitelesítette az Intel a GM45 Express lapkakészletéhez, amelyet még a tavalyi év vége felé tett elérhetővé laptopokhoz.

Az új DRAM-ok tehát az első képviselői az 50nm-es gyártási technológiát követő újabb és miniatűrebb lépcsőfoknak, amelyek "természetesen" - ahogy az ilyen fejlesztéseknél nagyon örvendetesen lenni is szokott - még kevesebbet fogyasztanak és így még kevesebb hőt is termelnek, miközben persze jobban működnek.

Kijelentette a Samsung továbbá azt is, hogy felgyorsítja a 40nm-re való átállást, és tervei szerint már egy éven belül megkezdi az új egységek sorozatgyártását. Még az idei év vége előtt szándékukban áll előkészíteni egy 2GB-os DDR3-as modult, de amit még ennél is fontosabbnak tartanak, az az, hogy ez az új gyártási eljárás kulcsfontosságú lesz a DDR3-ról a DDR4-re való átállásban is.

Sajnos azonban bármennyire is igyekeznek, 2012 előttre nem tudják ígérni a DDR4-es SDRAM-egységek piacra kerülését.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward