40 millió Galaxy S4 fogyott fél év alatt

Valamint a csúcsmodell legerősebb, Snapdragon 800-as változata hamarosan Európában is kapható lesz.

40 millió Galaxy S4 fogyott fél év alatt

A Galaxy S széria új tagjai folyamatosan át tudták lépni az elődök által beállított rekordokat, és ez nem változott a negyedik generáció megérkezését követően sem. A Galaxy S4 a Samsung valaha volt legsikeresebb mobiltelefonjává lépett elő az elmúlt hónapok során.

A negyvenmilliós eladási csúcsról szóló pletykák már néhány napja keringtek az interneten, ám most ez a mérföldkő hivatalosan is megerősítésre került. A márciusban leleplezett okostelefon lenyűgöző eredményéről, és az ehhez vezető útról JK Shin, a Samsung vezérigazgatója számolhatott be.

A zászlóshajó eladási számai már az első hónapban az egekbe törtek. A 10 milliós értéket 30 nap alatt sikerült maguk mögött hagyniuk. A mostani 40 millió tükrében ez azt jelenti, hogy valamelyest szolidabb érdeklődés övezi már a masinát, ám ez addig a Samsungnak biztos nem jelent különösebb fejfájást, míg havonta több millió talál belőle új gazdára. Ha leszámítjuk a debütálás hónapját, akkor átlagosan 6 millió Galaxy S4-et adtak el havonta, és ez azt is jelentheti, hogy még idén átlépik az 50 milliós álomhatárt. Érdekességképpen megfigyelhetjük a Galaxy S4 mellett azt, hogy az SGS3 tavaly "csak" 30 milliós darabszámban kelt el, ehhez képest a most kilátásba helyezett 50 millió hatalmas előrelépést jelent – ez persze tényleg csak érdekesség, hiszen nem ugyanakkor rajtoltak el.

De nem minden arany, ami fénylik, és nincs ez másként a Galaxy S4 esetében sem. Az okostelefonnál ugyanis egy kritikus probléma merült fel az elmúlt időszakban, mely komoly hányadát ragadhatja el a befolyó profitnak. Az eszközök akkumulátora egy típushiba miatt könnyen tönkremehet, és a hibás egységek cseréje nem lesz olcsó. Eleve az S4-es akkumulátora már egy igen komplex alkatrész képében tetszeleg, miután a vékonyabb dizájn érdekében ebben kapott helyet az NFC chip is, valamint a szervizelésre fordított összegekről sem szabad elfeledkezni. Végül ott van a széria megbízhatóságán esett folt, ami pénzzel nem is állítható helyre. A telep felpuffadásának lehetősége a legdurvább becslések szerint, akár az összes SGS4 egyharmadát érintheti.

Mindenesetre azért a pozitív előrelépés mellett se menjünk el szó mellett, ugyanis ilyen is történt a napokban. A Samsung bejelentette, hogy a Snapdragon 800 chippel felvértezett Galaxy S4 hamarosan elszakad Dél-Korea „rabságából”, és Európába is meg fog érkezni. Ezzel a lépéssel ismét komolyabban felélénkíthetik a keresletet a zászlóshajójuk iránt. Amennyiben hazánkban is feltűnik az LTE-Advanced támogatást nyújtó példánya a szériának, akkor vélhetően a Telenor kínálatában lesz ez fellelhető. Itthon ugyanis csak ők kínálnak 150 Mbps-os letöltési sebességet lehetővé tevő hálózatot, ennek hiányában pedig félkarú óriásnak számít a legerősebb Galaxy S.

A 2,3 GHz-es, Krait 400 processzormagos MSM8974 lapkát felvonultató masina egyébként ránézésre nem igazán különböztethető meg az eredeti kiviteltől. Ezt is fekete és fehér színben vihetjük majd haza (másfajta ezekből nem is készül, annak ellenére, hogy eredetileg a hazájában kék és piros árnyalatot öltött magára) és a ház kialakítása is változatlanul fest. Az árazásáról hivatalosan egyelőre nem esett szó, de egy nemzetközi beszállítónál már feltűnt 950 dollárért, és ugyanitt az I9500/I9505 600 dollár alatt van. Tehát igencsak borsos felár várható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward