4 TB-os taggal bővült a WD Black HDD sorozata

Megérkezett a Western Digital Black sorozatú, 4 TB-os adattároló kapacitást kínáló merevlemeze, ami nem csak rengeteg tárhellyel, de remek adatátviteli sebességekkel is büszkélkedhet.

4 TB-os taggal bővült a WD Black HDD sorozata

A Western Digital legnagyobb teljesítményt kínáló Black sorozatában mostantól már 4 TB-os adattároló kapacitást kínáló modellt is találunk. Az új, 3,5 colos formátummal érkező merevlemez tökéletes választás lehet munkaállomásokba, nagyteljesítményű asztali számítógépekbe, vagy akár gamer konfigurációkba is. Az új merevlemez HDD korongjai 7200-as percenkénti fordulatszámmal pörögnek, a merevlemez pedig SATA 6 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott rendszer alaplapjához. Gyorsítótárból nem kevesebb, mint 64 MB-nyi áll rendelkezésre, a maximális teljesítményről pedig két processzor gondoskodik.

Az újdonság a Dual Actuator Technológia jóvoltából precíz és gyors fejpozícionálás mellett üzemel: a kétszintű fejpozícionáló mechanika első szintje hagyományos, elektromágneses eljárással üzemel, a második szint pedig piezzo elektromos elven működik, így nagyfokú pontossággal mozgatja a fejet. A repertoárban persze a már jól ismert IntelliSeek technológia is jelen van, ami csökkenti a fogyasztást, a zajszintet és a HDD által keltett rezgés mértékét. Ezzel együtt a StableTrac eljárás is rendelkezésre áll, ami stabilabb írási és olvasási műveleteket biztosít a rendszer számára, ugyanis a rendszer által keltett rezgések kevésbé hatnak a merevlemeztányérokra, hála a motor mindkét oldalon rögzített tengelyének.

A Western Digital Black sorozatú, 4 TB-os adattároló kapacitással rendelkező merevlemeze – amely egyébként WD4001FAEX termékkóddal érkezik – néhol már elérhető kereskedelmi forgalomban. Az újdonság ajánlott végfelhasználói ára 339 amerikai dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward