4 TB-os külső és belső HDD a Hitachitól

A Hitachi 4 TB-os belső merevlemeze már egy ideje kapható Japánban, ahogy azt pénteken már hírül adtuk. Most a gyártó végre hivatalosan is lerántotta a leplet az újdonságról, így most már nyilvános a termék ajánlott végfelhasználói ára is. Érdekesség, hogy a vállalat ezzel egy időben külső 4 TB-os merevlemezét is bemutatta.

4 TB-os külső és belső HDD a Hitachitól

A Hitachi 4 TB-os belső merevlemeze már egy ideje kapható Japánban, ahogy azt pénteken már hírül adtuk. Most a gyártó végre hivatalosan is lerántotta a leplet az újdonságról, így immár nyilvános a termék ajánlott végfelhasználói ára is. Érdekesség, hogy a vállalat ezzel egy időben külső 4 TB-os merevlemezét is bemutatta.

A szóban forgó, 3,5 hüvelykes formátummal rendelkező belső HDD a DeskStar 5K4000-es családban foglal helyet és SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használ, ami természetesen a régebbi SATA szabvány köré épülő portokkal is kompatibilis (3 Gbps, 1,5 Gbps). Az új adattároló 32 MB-nyi bufferrel gazdálkodhat és a CoolSpin technológiát is alkalmazza, ami energiatakarékos, csendes működést eredményez. A HDD korongjai 5900-as percenkénti fordulatszámon pörögnek. Az új merevlemez limitált példányszámban már elérhető, azaz mind OEM, mind pedig kereskedelmi csomagban megvásárolhatjuk. Utóbbihoz a merevlemezen kívül járnak a beszereléshez szükséges csavarok, valamint egy rövid leírás is, ami a HDD beüzemelésében segít. A 4 TB-os DeskStar 5K4000-es HDD 399,99 dollárba kerül.

A fent említett HDD-t már külső merevlemez formájában is elérhetjük, ugyanis a Hitachi piacra dobta 4 TB-os, Touro Desk névre keresztelt megoldását, amelyben a fentebb említett adattároló teljesít szolgálatot. A tetszetős fekete házban helyet foglaló HDD USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott asztali számítógéphez, illetve noteszgéphez, de az USB 2.0-s és az USB 1.1-es portokkal is kompatibilis – igaz, utóbbiaknál rengeteg idő kell majd, hogy telepakoljuk tartalommal a 4 TB-nyi tárterületet. Extra, hogy a külső merevlemezhez jár 3 GB-nyi ingyenes online tárterület is, amely a HitachiBackup.com-on keresztül érhető el.

A 4 TB-os Touro Desk 419,99 dollárba kerül, de várhatóan majd csak valamikor január folyamán indulhat meg a szállítása.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward