4 GB-os GTX 960-asok az ASUS és az MSI műhelyéből is

A két új videokártya egyedi hűtéssel és gyárilag megemelt GPU órajelekkel érkezik, dizájn tekintetében pedig most is hozzák a megszokott szintet.

4 GB-os GTX 960-asok az ASUS és az MSI műhelyéből is

Az napokban több videokártya gyártó is bemutatta 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyáit – az első adag újdonságról korábbi hírünkben már be is számoltunk. Most az ASUS és az MSI is előrukkolt egy-egy 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyával, amelyek természetesen egyedi hűtéssel érkeznek, és némi gyári tuningot is kaptak.

ASUS GeForce GTX 960 Strix 4 GB

Az ASUS új videokártyája DirectCU II alapú, két ventilátorral ellátott STRIX hűtőrendszert kapott, amely nem csak elegánsan néz ki, de halkan és hatékonyan is dolgozik. A ventilátorok alacsony GPU terhelés esetén pihennek, de GPU-intenzív feladatok alkalmával sem zajonganak. Az egyenlő hőelosztásról és a hűtés hatásfokának javításáról természetesen hátlapi hűtőlemez is gondoskodik, ami egyúttal a hátlapon elhelyezett GDDR5-ös memóriachipeket is hűti.

Az új videokártya GM206-os GPU-ja szokás szerint most is 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a GDDR5-ös fedélzeti memóriához, amiből 2 GB-nyi helyett immár 4 GB-nyi áll rendelkezésre. A GPU átesett némi órajel-emelésen, így az 1127 MHz-es referencia alap órajelet 1291 MHz-re, az 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s referencia átlag-órajelet pedig 1317 MHz-re tornázták fel. A GDDR5-ös memóriachipek 7010 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, ami ugyan 10 MHz-zel több a 7 GHz-es referencia értéknél, ám ez nem kirívó dolog – a GeForce GTX 960-as videokártyák bejelentésekor már több terméknél is találkozhattunk hasonló értékkel. És a 4 GB-os modellek között sem az ASUS terméke az egyetlen, amely 7010 MHz-es effektív VRAM órajelet alkalmaz.

Az új, igényes felépítéssel és szemrevaló dizájnnal rendelkező STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 egyetlen hattűs PCI Express tápkábel alkalmazását igényli, hátlapi videó kimenetei között pedig három darab DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 2.0-s és egy dual-link DVI port lapul.

Az újdonság hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Jön az MSI 4 GB-os GeForce GTX 960-asa is

Az MSI egy Gaming sorozatú 4 GB-os GeForce GTX 960-as videokártyát mutatott be, ami a cég legújabb, halkan és hatékonyan dolgozó Twin Frozr V hűtését alkalmazza. A kétslotos felépítéssel érkező videokártya kétventilátoros hűtést kapott, ami alacsony GPU terhelés alkalmával leállítja a ventilátorokat – csak úgy, ahogy a riválisok megoldásai is. A termék hátoldalán egy sárkány logós hátlapi hűtőlemezt is elhelyeztek, ami a hátoldali memóriachipek hűtésén felül a videokártya elegáns megjelenéséhez is hozzájárul.

Az újdonság 1024 CUDA egységgel ellátott GM206-os GPU-ja ezúttal 2 GB-nyi helyett 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM-hoz kapcsolódik a megszokott 128-bites adatsínen keresztül. A GPU ezúttal is háromféle üzemmódban dolgozik, amelyekhez az alábbi órajelek társulnak:

•Silent Mode: 1127 MHz-es alap- és 1178 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel

•Gaming Mode: 1190 MHz-es alap- és 1253 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel

•OC Mode: 1241 MHz-es alap- és 1304 MHz-es GPU Boost 2.0-s átlag-órajel

A 4 GB-nyi GDDR5-ös VRAM esetében mindhárom üzemmódban 7010 MHz-es effektív órajelet alkalmaz a rendszer, ami nem sokban tér el a 7000 MHz-es referencia értéktől.

Az MSI GTX 960 GAMING 4G rövidesen elérhető lesz az üzletek polcain, várható ajánlott végfelhasználói ára azonban egyelőre nem ismert.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward