3G-s, olcsóbb MacBook Air-rel készül az Apple?

Érdekes és szokatlan lépésre ragadtathatja magát az Apple, amennyiben friss híresztelések igaznak bizonyulnak: nem csak hogy bővítenék a MacBook Air képességeit, de még az árát is lejjebb nyomnák.

3G-s, olcsóbb MacBook Air-rel készül az Apple?

Érdekes és szokatlan lépésre ragadtathatja magát az Apple, amennyiben a friss híresztelések igaznak bizonyulnak: nem csak hogy bővítenék a MacBook Air képességeit, de még az árát is lejjebb nyomnák.

Egy belépő szintű modell esetében valahova $1.300 és $1.500 köré vinnék le az árat, ami így minimum 300$ csökkenést jelentene a jelenlegi árszinthez képest - elvileg. Elképzelhető azonban az is, hogy az alacsonyabb ár egy újabb, kisebb készüléket takar majd - ez egyelőre még kérdéses.

Ezzel együtt felmerült annak is a lehetősége, hogy legalább opcionálisan felkínálnának hozzá 3G-t, az SSD-meghajtókat pedig valamennyi modell esetében alapértelmezetté tennék ahelyett, hogy csak csúcskategóriás opciónak tartanák meg őket. Szintén szóba került még a GPS lehetősége is, de ennek a valószínűsége már jóval csekélyebb.

Ezeket a lehetőségeket más források egyelőre még nem erősítették meg, ám az a tény mégis ad nekik valamennyi hitelt, hogy az Apple valóban épít 3G-támogatást és helyzetmeghatározást is a Mac OS X Snow Leopard-ba, így e funkciókhoz nyilván megfelelő hardver is szükségeltetik.

Az árcsökkentés lehetőségét pedig az a tény támogathatja meg némileg, miszerint a MacBook Air valóban sokat vesztett a kezdeti népszerűségéből, köszönhetően egyrészt az újabb, alumínium MacBookoknak, másrészt pedig a netbookok széleskörű terjedésének, harmadrészt pedig az Air valóban elég magasra beállított árának.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward