3DMark DirectX Ray Tracing teszt: a negyedik negyedév folyamán érkezik

A technológiai demó már elérhető egy szűkebb kör számára, azaz a tesztprogram már működik, de a végleges változat kiadására még várni kell néhány hónapot. Videónk viszont végre van róla.

3DMark DirectX Ray Tracing teszt: a negyedik negyedév folyamán érkezik

A GeForce RTX család első két tagja, a GeForce RTX 2080 Ti és a GeForce RTX 2080 napokon belül megérkezhetnek, de a legfrissebb hírek szerint szeptember 20-án csak a GeForce RTX 2080 teszi tiszteletét a boltok polcain, ugyanis a GeForce RTX 2080 Ti modell rajtját egy héttel későbbre tették át.

Sugárkövetéses játékokkal egyelőre nem lehet Dunát rekeszteni, a már megjelent Tomb Raider is egy érkező tapasszal fogja csak megkapni az extra opciókat, viszont nemsokára érkezik a 3DMark új tesztje, ami már képes lesz kiaknázni a valós idejű sugárkövetés előnyeit. Ez a teszt várhatóan még idén, valamikor a negyedik negyedév folyamán megérkezhet, azaz már nem kell rá sokat várni.

Hogy mégis milyen tesztről van szó? Az UL Benchmarks legfrissebb technológiai demójából ez is kiderül. Maga a DirectX RayTracing támogatással érkező teszt egy 3DMark frissítés keretén belül válik elérhetővé. A készülő teszt aktuális állapotáról az alábbi videó ad ízelítőt, ami még márciusban készült. Ennél frissebb tartalmat hivatalosan sajnos még nem lehet kiadni... De legalább mostmár van mozgóképünk is az újításról, mert eddig még az sem volt.

A tesztprogram már azóta fejlesztés alatt áll, mióta a Microsoft bemutatta DirectX Ray Tracing API-t. Utóbbinak a fejlesztésében a UL Benchmarks emberei is részt vettek, és még számos nagyvállalat: az Intel, az AMD és az Nvidia mellett rengeteg egyéb cég visszajelzéseit is figyelembe vették a Microsoftnál. Az új teszt segítségével nem csak a valós idejű sugárkövetés vizuális hatásait lehet majd bemutatni, hanem azt is, hogy az új funkció mekkora hatást gyakorol a teljesítményre.

A 3DMark Ray Tracing Tech Demo egyelőre csak néhány kiválasztott számára érhető el, de az elkövetkező hetek folyamán, ahogy a munka halad, remélhetőleg szélesebb rétegek számára is elérhetővé teszik (pontos dátumot még nem kaptunk).

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap