3D-s videóval kísérleteznek a Youtube-nál

A Google munkahelyeken előírás, hogy az ott töltött idő 20 százalékával, azaz heti egy nappal az alkalmazott saját maga rendelkezhet, azaz akár szórakozhat, sportolhat, kísérletezgethet. Az egyik alkalmazott ezt az időt egy új projekt kitalálására, majd megvalósítására használta ki, mellyel akár 3D-s élményt biztosító, sztereoszkopikus videólejátszás lesz elérhető a YouTube portálon.

3D-s videóval kísérleteznek a Youtube-nál

A Google munkahelyeken előírás, hogy az ott töltött idő 20 százalékával, azaz heti egy nappal az alkalmazott saját maga rendelkezhet, így például új ötleteken gondolkozhat. Az egyik alkalmazott ezt az időt egy új projekt kitalálására, majd megvalósítására használta ki, mellyel akár 3D-s élményt biztosító, sztereoszkopikus videólejátszás lesz elérhető a YouTube portálon.

A YouTube Help fórumon egy "YouTube Pete" névre hallgató Google-alkalmazott hozzászólásaiból derül ki, hogy egyelőre csak kísérleti jelleggel próbálkoznak és számos javítani való hiba van még, melyeket elsősorban a felhasználók visszajelzéseiből találnak meg. A szabadidejében kísérletezgető "Pete" továbbra is várja a javaslatokat, észrevételeket a projekttel kapcsolatban, "de mivel nem ez az elsődlegesem feladatom, ezért nem ígérhetem az azonnali reagálást és a gyors fejlesztéseket." Egyelőre úgy tűnik a projekt csak hobbifejlesztésként fog tovább élni, ugyanis a vállalat még nem karolta fel - ha egyáltalán fel fogja valamikor.

A tesztvideó, melyet a SearchEngineRoundtable.com talált meg, itt érhető el, a maximális élményért (és a valódi újítás kipróbálásához) azonban szükségünk lesz egy 3D-s szemüvegre (egy útmutató az otthoni változat elkészítéséhez). Szerencsére a szolgáltatás számos módot támogat a 3D-s videónézéshez, melyeket a legördülő menü népes tartalmából választhatunk ki, így akár vörös/ciánkék, borostyánsárga/kék és zöld/bíborvörös (magenta) színű 3D-szemüveggel is megtekinthetjük a videót. Ha pedig nagyon ki szeretnénk próbálni a 3D-s videónézést, de nincs szemüvegünk, akkor próbáljuk ki a Cross-eyed opciót, ahol a szemeinkkel kancsalítva, egy helyre kell összpontosítani a képet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward