3D-s BenQ monitor, kifejezetten játékosoknak

A BenQ monitorpalettáján egy új, 27 hüvelykes képátlójú modell jelent meg, amely 120 Hz-es képfrissítési rátájával és remek felszereltségével hódíthat a piacon.

3D-s BenQ monitor, kifejezetten játékosoknak

A BenQ XL2720T névre keresztelt megjelenítője a 2011 novemberében bemutatott XL2420T és XL2420TX modellek mellé érkezik, így cseppet sem meglepő, hogy alapok tekintetében szinte teljesen ugyanazt használja az új modell, amit a régiek. Persze némi újítás is van a tarsolyban, de haladjunk szépen sorban.

A 27 colos képátlójú, 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemelő TN+Film panel természetesen LED-es háttérvilágítást kapott. A monitor 16:9-es képaránnyal, 1920 x 1080 pixeles natív felbontással és Nvidia 3D Vision 2 támogatással érkezik. A 170 fokos vízszintes és 160 fokos függőleges betekintési szöggel érkező TN+Film panel 5 ms-os valós, illetve 1 ms-os GTG válaszidőt kínál és összesen 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Itt a szemfülesebbek már észre is vehették a változást: korábban a GTG válaszidő még 2 ms-os volt, most pedig már csak 1 ms-os. A kijelző 300 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 valós kontrasztarány mellett üzemel, dinamikus kontrasztaránya pedig tizenkétmillió az egyhez értéket képvisel. A monitor D-Sub, dual-link DVI, HDMI és DisplayPort videó bemenetekkel érkezik, plusz egy háromportos USB hubot is kínál.

A lehető legjobb testreszabhatóságról egy flexibilis állvány gondoskodik, amely a monitor elforgatását (+/- 45 fok), döntését (+20/-5fok) és magasságának állítását (140 mm) is lehetővé teszi. A repertoárban pivot/portré mód is jelen van, sőt, az állványon a szokásos akasztót is megtaláljuk, ami a fejhallgató kényelmes elhelyezésére ad módot.

A VESA 100 támogatás jóvoltából a megjelenítőt akár tartókonzolra vagy falra is felszerelhetjük. Az 548 x 642 x 273 milliméteres mérettel, illetve 7,5 kilogrammos tömeggel érkező gamer monitor működés közben 27 wattot, készenléti módban pedig mindössze 0,5 wattot fogyaszt. A megjelenítő beépített tápegységgel rendelkezik.

A korábban bemutatott hasznos technológiák ezúttal is rendelkezésre állnak. A játékosok számára így jól jöhet az eQualizer névre keresztelt, színmenedzsmenttel foglalkozó technológia, amely a sötét területeket világosabbá varázsolja, mindezt úgy, hogy ezzel egy időben a képernyőn látható többi tartalom nem válik túlexponálttá.

Az új monitor esetében a Display Mode and Smart Scaling funkció segítségével módosítható a látható képtér mérete és a képaránya is. Ezúttal az alábbi módok állnak rendelkezésre: 17" (4:3), 19" (4:3), 19"W (16:10), 21.5"W (16:9), 22"W (16:10), 23"W (16:9), 23.6"W (16:10), 24"W (16:9) és 27"W(16:9).

S Switch

A sorból persze a korábbról már ismerős S Switch sem hiányzik, ami nem más, mint egy vezetékes távirányító. A szerkezet három képernyő beállítást kínál, amelyek egy gombnyomással aktiválhatóak, attól függően, hogy játszani, filmet nézni vagy dolgozni szeretnénk. A szerkezettel a monitor OSD alapon megjelenő beállításai között is gyorsan, egyszerűen navigálhatunk. Emellett a Game Mode Loader funkció is elérhető, ami különböző játékokhoz kínál profi játékosok által használt megjelenítő beállításokat. A profilok akár az S Switch távirányító gombjaihoz is hozzárendelhetőek, így villámgyorsan aktiválhatóak. A funkció a Battlefield 3-hoz, a Call of Duty 3-hoz, a Diablo 3-hoz és a Dota 2-höz kínál profilokat, amelyek innen tölthetőek le. Ugyanitt néhány háttérképet is találunk.

Az új monitor hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 400 dollár magasságában helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward