3D-s ASUS monitor IPS panellel, passzív szemüveggel

Megérkezett az ASUS első olyan 3D-s gamer LCD monitora, amelyhez passzív 3D-s szemüveg passzol.

3D-s ASUS monitor IPS panellel, passzív szemüveggel

Megérkezett az ASUS első olyan 3D-s gamer LCD monitora, amelyhez passzív 3D-s szemüveg passzol.

A VG23AH modell az IPS típusú LCD panelnek köszönhetően tiszta, színhű képet produkál akár kétdimenziós, akár háromdimenziós tartalmak megjelenítéséről van szó. Az IPS panel jóvoltából 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szögek állnak rendelkezésre, a szürkéből szürkébe történő színátmenethez pedig 5 milliszekundumnyi időre van szükség. Az 1920 x 1080 pixeles natív felbontás, 250 cd/m2-es fényerő, valamint 80 millió az egyhez dinamikus kontrasztarány mellett üzemelő LCD kijelző az FPR (Film-type Patterned Retarder) 3D technológiára és az ASUS All-in 3D technológiájára támaszkodik.

Az FPR 3D technológia jóvoltából a 3D-s szemüveg elem és egyéb energiaforrás nélkül, teljesen passzív módon használható, hiszen tulajdonképpen csak egy polárszűrőről van szó (mint a legtöbb 3D-s moziban). A jobb és bal szemünk számára a szemüveg lencséiben található szűrők választják el a képinformációt, így villódzásmentes 3D-s élményben lehet részünk. A csomag alap esetben egy passzív szemüveget és egy clip-on típusú, szemüvegre pattintható lencsepárt tartalmaz.

A lehető legjobb képminőségről az ASUS Smart Contrast Ratio, a Splendid Video Intelligence és a hat előre beállított videó mód gondoskodik – utóbbiak között a tájkép, mozi, játék, éjszakai, sRGB és normál sémákat találjuk, amelyek között gyorsgombbal válthatunk. A 2D-s és 3D-s megjelenítés között szintén egyszerű a váltás, és a monitor képes 2D-s tartalmakból is ál-3D-seket csinálni (ilyenkor persze nem szabad csodákat várni).

A 23 hüvelykes képátlójú, 16:9-es képaránnyal rendelkező monitor két darab, egyenként 3 wattos terhelhetőségű beépített hangszórót is tartalmaz. A videó bemenetek között két darab 1.4-es HDMI port, valamint egy DVI-D és egy D-Sub csatlakozó lapul. A monitor ezeken kívül audió bemenettel és fejhallgató kimenettel is rendelkezik – mindkét csatlakozó 3,5 milliméteres Jack Audio port formájában áll rendelkezésre.

A monitor állványa előre 5 fokban, hátra pedig 15 fokban engedi a kijelző döntését, ezen kívül a kijelző +/-150 fokos elfordítását és a 0-100 milliméteres tartományban történő magasságállítását is támogatja.

VG23AH modell kishazánkban várhatóan júniusban debütálhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward