37 hüvelykes LG monitor IPS alapokon, 24:10-es képaránnyal

Az óriási monitor FreeSync támogatással érkezik, kijelzője hajlított lesz és még HDR 10 támogatást is kap, igaz, utóbbi hasznossága sajnos megkérdőjelezhető.

37 hüvelykes LG monitor IPS alapokon, 24:10-es képaránnyal

Az LG egy óriási monitorral rukkolt elő, ami több szempontból is érdekes. Alapját egy 37 hüvelykes képátlójú, 24:10-es képarányú IPS panel adja. A szokatlan képarány miatt a felbontás is rendhagyó egy picit, hiszen 3840 x 1600 pixeles értéket képvisel, amihez hasonlót eddig nem igazán láthattunk. Ráadásul a panel még hajlított is, igaz, a hajlítás pontos ívével kapcsolatban sajnos még nem áll rendelkezésre adat.

A 38WK95C típusjelzéssel ellátott monitor az IPS panel jóvoltából széles, 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket nyújt, azonban nem tekinthető valódi 10-bites megoldásnak, ugyanis 8-bit+FRC technológiát használ. A felsoroltak mellé 300 cd/m2-es fényerősség jár, ami a gyártó által büszkén hangoztatott HDR 10 támogatáshoz kissé kevés, hiszen ehhez legalább 400 cd/m2-es fényerősség kéne, így a vizuális élmény némileg elmaradhat majd a valódi HDR-től. Van viszont FreeSync támogatás, aminek a Radeon videokártya tulajdonosok fognak örülni. És a magas natív felbontást látva valószínűleg azt sem fogják sajnálni, hogy a használható tartomány minden bizonnyal csak 48 Hz-től 75 Hz-ig tart, ahogy más modelleknél megszokhattuk, hiszen már ennek kihajtásához is elég komoly GPU teljesítmény kell.

Az új monitor két darab 10 wattos fedélzeti hangszóróval és egy fejhallgató kimenettel érkezik, a videó jeleket pedig HDMI 2.0-s, DisplayPort 1.2-es vagy USB-C csatlakozón keresztül fogadja. Extraként még két darab USB 3.0-s portot is kapunk, amire billentyűzet, egér, illetve egyéb USB-s eszközök csatlakozhatnak.

Az LG 38WK95C várhatóan 1499 dolláros áron kerül az üzletek polcaira, méghozzá heteken belül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward