360 Hz-es monitort készített az ASUS és az Nvidia

Az újdonság kifejezetten az eSportolók számára készült, de mások is profitálhatnak majd belőle, ha szeretnének.

360 Hz-es monitort készített az ASUS és az Nvidia

Az Nvidia és az ASUS együttműködésének köszönhetően néhány hónapon belül forgalomba kerülhet egy igazán különleges monitor, ami elsősorban az eSPortban jöhet jól, de azok számára is érdekes lehet, akik egy igazán gyors monitorra vágynak. A RoG Swift 360-as modell különlegessége, hogy 24,5 hüvelykes panelje 360 Hz-es maximális képfrissítési rátára képes, vagyis 50%-kal gyorsabb, mint a ma elérhető leggyorsabb monitorok, amelyek „csak” 240 Hz-es képfrissítési rátát tudnak.

Galéria megnyitása RoG Swift 360 A panelt most is az AU Optronics szállítja, ám arról hallgatott a páros, hogy pontosan milyen típusú megoldásról van szó, így a típusjelzésére sem derült ki. Mivel a 240 Hz-es G-Sync monitorok esetében a TN+Film technológiát használják, így jó eséllyel ennél a megoldásnál is ez a technológia teljesít szolgálatot.

A legnagyobb kérdés az, hogy a monitor háza a népszerű M250HTN01-es panel tuningolt változatát rejti-e, de idővel erre is egészen biztosan választ kapunk. Az viszont biztos, hogy az új monitor egy normál, G-Sync modullal ellátott megoldás lesz, vagyis rendelkezik majd Full Variable Overdrive funkcióval is. Erre még a gyors TN+FILM alapú paneleknél is szükség van annak érdekében, hogy magasabb képfrissítési rátára lehessen tuningolni a pixeleket, így csökkenthető a szellemképesedés, ami a normális vizuális élmény szempontjából kulcsfontosságú.

A 360 Hz-es képfrissítési rátának köszönhetően csökken a képkocka-megjelenítéshez szükséges idő, ami a 240 Hz-es monitoroknál 4,16 ezredmásodperc, a 360 Hz-es újdonság azonban már 2,77 ezredmásodperc alatt teljesíteni tudja a feladatot. Ez mindenképpen előrelépés, de közel sem akkora, amekkorát a 60 Hz-ről 120 Hz-re történő váltás hoz. Az Nvidia belsős mérései szerint a teljes késleltetés Overwatch alatt a 240 Hz-es monitorok esetében 34,5 ezredmásodperc, ezzel szemben a 360 Hz-es terméknél már csak 20 ezredmásodperc, ami érezhető előnyt jelenthez az eSportokban.

Galéria megnyitása

Az új monitor a CES alkalmával megcsodálható lesz, ám szállítását majd csak hónapokkal később indítják meg, így egyelőre várható végfelhasználói árát is homály fedi – legalábbis aktuális hírünk írásakor még ez volt a helyzet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap