Shop menü

34 HÜVELYKES ÍVELT KIJELZŐT KAPOTT A LEGÚJABB ASUS GAMER MONITOR

A G-Sync támogatással ellátott modell 120 Hz-es maximális képfrissítési rátával dolgozik és az RGB LED alapú világítás sem hiányzik róla.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
34 hüvelykes ívelt kijelzőt kapott a legújabb ASUS gamer monitor

Az ASUS RoG Swift családját egy új gamer monitorral bővítette, ami a PG349Q típusjelzést viseli. A G-Sync támogatással ellátott újdonság alapját egy 21:9-es képarányú, 34 hüvelykes képátlóval rendelkező ívelt IPS panel adja, amelynek hajlítási sugara 1900R értéket képvisel. A 8-bites panel 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes és 4 ezredmásodperces GtG válaszidővel rendelkezik. Maximális fényerőssége 300 nit, míg a tipikus kontrasztarány 1000:1 értéket képvisel, de ezeknél talán egy fokkal fontosabb a maximális képfrissítési ráta, ami 120 Hz-nél tetőzik – tuninggal.

A matt felületű panel natív felbontása 3440 x 1440 pixel, betekintési szögei pedig természetesen 178 fokosak. Annak érdekében, hogy hosszabb idő után is kevésbé fáradjanak el a néző szemei, mint egy hagyományos monitor előtt ülve, az újdonság csökkentett kékfény-kibocsátással dolgozik, amelynek mértéke négy szintben állítható, de akár ki is kapcsolható. Ugyanezzel a céllal készült a háttérvilágítás is, ami nem PWM elven működik, azaz villódzás-mentes vezérlést használ.

A videó bemenetek közé egy HDMI 1.4-es és egy DisplayPort 1.2-es csatlakozó került – előbbinél 38 és 60 Hz közötti, utóbbinál azonban már 30 és 120 Hz közötti képfrissítési ráta érhető el. A csatlakozók közé került még két darab USB 3.0-s port, illetve egy 3,5 milliméteres Jack Audió fejhallgató kimenet is, de aki inkább beépített hangszórókat használna, két darab 2 W-os hangkeltőt is kap.

A modern dizájnnal rendelkező monitor állványának aljáról nem hiányzik a Light Signature világítás, amivel egyedi színes mintát vetíthetünk a monitor alá, ehhez két gyári RoG borítást, valamint három nyers lemezt kapunk, így saját logókat és ábrákat is „faraghatunk”. Aki még több RGB LED alapú világításra vágyik, örülni fog a monitor hátulján kialakított Aura Sync Lighting világításnak, ami egy RoG logó mögött helyezkedik el. A világítás természetesen szinkronizálható a többi Aura Sync alapú megoldással a gyártó weboldaláról letölthető ingyenes alkalmazáson keresztül. Ezzel együtt a szokásos GameVisual és GamePlus támogatás is rendelkezésre áll, így a különböző tartalomtípusokhoz megfelelő profilokat tölthetünk be, valamint extra funkciókat is élvezhetünk az egyes játékokban – például FPS számlálót, célkeresztet és időmérőt is.

Maga az állvány a kijelző döntésére (-5/+20 fok), elforgatására (+/- 50 fok), illetve magaságának állítására ad lehetőséget (0-100 mm). Pivot, illetve portré módot ezúttal nem kapunk, ami a kijelző mérete alapján nem is túl meglepő. Van viszont VESA 100 támogatás, amelyen keresztül rugalmas fali karra, illetve állványra szerelhetjük a kijelzőt, ami egyébként 815,85 milliméter széles, 560,22 milliméter magas és 128,55 milliméter mély, tömege pedig 6,6 kilogramm.

A 85 W-nál kevesebbet fogyasztó monitor rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, arra azonban egyelőre még nem derült fény, pontosan mennyibe kerül majd.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére