320GB és 7200RPM laptopban a Dell-től

Az XPS laptopvonalának friss fejlesztésével a Dell lett az első, aki beiktatta a termékeibe a merevlemezek legújabb nemzedékét. Mostantól ugyanis a vonal minden egyes tagjánál opcionálisan választható a 320GB-os Seagate Momentus 7200.3-as háttértár is, amely állítólag már asztali gépekével összemérhető teljesítményt biztosít, miközben a tényleges tárkapacitására sem lehet túl sok panasz.

320GB és 7200RPM laptopban a Dell-től

Az XPS laptopvonalának (amelyet, mint kiderült, a felröppent híresztelésekkel ellentétben a cég mégis megtart hosszabb távon is) friss fejlesztésével a Dell lett az első, aki beiktatta a termékeibe a merevlemezek legújabb nemzedékét. Mostantól ugyanis a vonal minden egyes tagjánál opcionálisan választható a 320GB-os Seagate Momentus 7200.3-as háttértár is, amely állítólag már asztali gépekével összemérhető teljesítményt biztosít, miközben a tényleges tárkapacitására sem lehet túl sok panasz.

Az új merevlemez legfőbb attrakciója természetesen így is a sebesség, ami a maga percenkénti 7200 fordulatával és megkettőzött 16MB-os gyorsítótárával valóban igen hatékonynak mondható - és megszabadít egyebek mellett a különböző erőforrás-igényes alkalmazások (mint pl. a legtöbb "nagy" játék) töltési szakaszainál fenyegető torlódásoktól és lassulásoktól is. További pozitívuma a meghajtónak a legtöbb esést gond nélkül átvészelő rázkódásvédelem, bár ez már amúgyis szinte szabvánnyá válik lassan.

A cég még nem iktatta be az új opciót a honlapjára, viszont azt már így is tudhatjuk, hogy az vélhetőleg még jó ideig csak opció is marad és nem fog egyhamar alapértelmezett háttértárrá előlépni. Ugyanakkor azonban az új opció természetesen az Alienware egyes gépeinél elérhető lesz.

Korábban már mind a Fujitsu, mind pedig a Hitachi előállt hasonló merevlemezekkel, de egyikük sem nevezte meg egy vásárlóját sem.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward