32 hüvelykes QHD monitort mutatott be a HP

Az újdonság ráadásul csak 399 dollárba kerül, pedig egész jó felszereltséggel érkezik, állványa azonban csak a kijelző döntését támogatja.

32 hüvelykes QHD monitort mutatott be a HP

A Pavilion sorozat egy új, 32 hüvelykes képátlójú taggal bővült, ami kifejezetten az átlagfelhasználókat veszi célba. Az újdonság a korábban piacra dobott Envy sorozatú modellhez több paraméter tekintetében is hasonlít, igaz, vannak közöttük fontos különbségek is.

Kezdjük a sort a hasonlóságokkal. Ahogy az Envy sorozatú monitor, úgy a Pavilion sorozat 32 hüvelykes tagja is WVA+ panelre támaszkodik, ami egy VA származéknak tekinthető, ennél több technikai részletet azonban nem árult el vele kapcsolatban a gyártó. A 32 hüvelykes képátlójú panel 2560 x 1440 pixeles natív felbontással dolgozik, GtG válaszideje pedig mindössze 7 ezredmásodperc. A panel természetesen 178 fokos vízszintes és függőleges betekintési szöggel dolgozik, az sRGB színteret pedig 100%-ban képes lefedni. Tipikus kontrasztarány terén 3000:1, maximális fényerősség tekintetében pedig 300 cd/m2-es értékre számíthatunk.

A Pavilion (V1M69A) modell esetében AMD FreeSync támogatás már nem áll rendelkezésre, így a képfrissítési ráta fix 60 Hz. Ehhez képest az AMD hivatalos weboldalán, a FreeSync támogatással rendelkező monitorok listájában szerepel a Pavilion 32, ráadásul 48-75Hz-ig működő FreeSync támogatással, vagyis nincs kizárva, hogy a HP az előzetes bejelentés kapcsán még direkt nem rántotta le a leplet a monitor összes érdekes tulajdonságáról. Tükröződés-gátló bevonatról nem tesz említést a gyártó, az viszont biztos, hogy a Pavilion modell már beépített hangszórók nélkül érkezik – az Envy még tartalmazott hangszórókat.

A videó bemenetek között egy DisplayPort 1.2-es, illetve két HDMI port sorakozik, vagyis MHL támogatást most nem kapunk. Van viszont kétportos USB 2.0-s hub, ami leginkább a keveset mozgatott perifériák, mint sem a pendrive-ok csatlakoztatására használható, hiszen a csatlakozókat a monitor hátuljára pozícionálták.

A kijelző egy elegáns állványon foglal helyet, ami magasságállításra nem, csak döntésre ad módot. A HP újdonsága a június végén kerül az üzletek polcaira, ára pedig 399,99 dollár lesz, és minden szükséges kábel jár majd hozzá. Az összehasonlítási alapként emlegetett 32 hüvelykes Envy modell egyébként 499,99 dolláros áron kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward