32 hüvelykes Dell monitor 3840 x 2160 pixeles felbontással

A remek képminőséget és hatalmas felbontást kínáló IGZO panel mellett USB hub, illetve SD memóriakártya-olvasó is megbújik az újdonság házában.

32 hüvelykes Dell monitor 3840 x 2160 pixeles felbontással

A SIGGRAPH alkalmával a Dell egy meglehetősen érdekes monitorról rántotta le a leplet, amely nem csak hatalmas képátlójával, hanem hatalmas natív felbontásával is magára vonja a figyelmet. Az UltraSharp sorozatot erősítő jövevény nemes egyszerűséggel az UltraSharp 32 nevet kapta.

A 32 colos képátlójú, IGZO típusú panellel ellátott monitor lenyűgözően részletgazdag képet biztosít, ami ráadásul még színárnyalatokban sem szenved hiányt. A 3820 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő panel nem kevesebb, mint 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, ami egy átlagos monitorhoz képest hatvannégyszeres előrelépést jelent. Utóbbiak, azaz az átlagos megjelenítők "mindössze" 16,7 millió színárnyalat megjelenítésre képesek.

A Dell friss monitora mellé jár majd egy kalibráló szoftver is, amellyel színhűvé varázsolható a megjelenítő képe, sőt, a szoftver a LUT-hoz (lookup table) is hozzáfér majd, természetesen hardveresen. Az új monitor műanyag állvány helyett igényesebb, alumíniumból készített állványt kapott, ami a szokásos beállítási lehetőségek mellett természetesen magasságállítási opciót is kínál.

A termék egy DisplayPort és egy Mini DisplayPort videó bemenettel, valamint egy HDMI csatlakozóval érkezik, de ezeken kívül egy SD memóriakártya-olvasó, valamint egy beépített USB hub is helyet kapott rajta. Utóbbi a jelek szerint USB 3.0-s lesz - már amennyire ezt a kissé sötét fotóból meg lehet állapítani.

Az sajnos egyelőre nem tudható, hogy a különlegesség pontosan mennyibe kerül majd, de tulajdonságait elnézve nagyon borsos árra kell felkészülni. A Dell UltraSharp sorozatának új zászlóshajója a tervek szerint valamikor az idei év negyedik negyedévében kerülhet forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward