314 GB-os merevlemezt kapott a Raspberry Pi

A Wesrtern Digital stílusosan ünnepli a Pi Napot, ugyanis a 314 GB-os merevlemez 31,4%-os árengedménnyel kapható, így 31,42 dollárba kerül.

314 GB-os merevlemezt kapott a Raspberry Pi

A Western Digital egy különleges termékkel rukkolt elő a Pi Nap (Pi Day) alkalmából, amellyel a Raspberry Pi felhasználóknak szeretne kedveskedni. Az újdonság nem más, mint egy merevlemez, amely a Pi 3,14-es értékének megfelelően éppen 314 GB-os adattároló kapacitást kínál, és természetesen a Raspberry Pi tulajdonosok igényeihez lett igazítva.

Az új merevlemez elkészítésekor a Western Digital szakemberei a BerryBoot csapattal is együttműködtek annak érdekében, hogy a termékhez egy speciális bootloader is készülhessen. Ezzel kényelmesen elkerülhetőek az alapból csak és kizárólag MicroSD memóriakártyáról bootoló rendszer által támasztott kihívások. A BerryBoot képfájlt a Western Digital nem mellékeli a termékhez, de az ingyenesen letölthető, méghozzá innen. Ezzel a megoldással az operációs rendszer fájljai a merevlemezre kerülhetnek, de a MicroSD memóriakártyára telepítés után is szükség lesz, hisz a boot folyamat továbbra is arról indul.

Mivel a Rapsberry Pi egy alacsony fogyasztású ARM alapú „hobbiszámítógép”, így az új merevlemez esetében is kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a termék keveset fogyasszon. Ennek eredményeképpen az új merevlemez kényelmesen elketyeg a Raspberry Pi USB 2.0-s portjainak egyikéről. A 7 milliméter magas merevlemez a Western Digital leírása szerint a Raspberry Pi Model B+, a Raspberry Pi 2 Model B, illetve a Raspberry Pi 3 mellé passzol.

A Western Digital a Pi Day jóvoltából 31,4%-os kedvezménnyel értékesíti a terméket saját webáruházán keresztül, így az eredetileg 45,81 dolláros WD PiDrive – stílusosan – 31,42 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward