31,5 colos gamer monitor 4K-s felbontással

Az ASUS a Computex alkalmával egy hatalmas képátlójú, 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelő RoG sorozatú monitort mutat be.

31,5 colos gamer monitor 4K-s felbontással

Az asztali monitorok és a mobil eszközök kijelzői egyre nagyobb felbontást kínálnak, így manapság asztali fronton már alapértelmezettnek tekinthető a Full HD, azaz 1920 x 1080 pixeles natív felbontás. Persze a 2560 x 1440 pixeles, illetve 2560 x 1600 pixeles felbontású monitorok még manapság is a prémiumkategóriát képviselik, de ez a nem is oly távoli jövőben megváltozhat, ugyanis hamarosan elkezdenek szálingózni a 4K-s megjelenítők.

Az ASUS pont egy ilyen monitor bemutatására készül, amely a RoG családot erősíti és 4K-s natív felbontást kínál. A 31,5 colos képátlójú, 16:9-es képarányú LCD kijelzőt alkalmazó monitor 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemel, amit nem csak 4K, hanem Ultra HD felbontásként is szokás emlegetni. Ez a felbontás a Full HD-nél négyszer nagyobb.

A DisplayPort 1.2-es, illetve két HDI videó bemenetet kínáló újdonság LCD panelje az IGZO technológiát alkalmazza, ami a neves japán gyártó, a Sharp nevéhez köthető.

A megjelenítő 176 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögeket kínál, fényerőssége pedig 350 cd/m2-es értéket képvisel. Az energiatakarékosan üzemelő, remek képminőséget kínáló IGZO panel 8 ms-os GTG válaszidővel büszkélkedik. A repertoárban 10-bit RGB "Deep Color" támogatás is helyet kapott a minél élénkebb, élethűbb képi megjelenítés, illetve a minél természetesebb színárnyalat-átmenetek érdekében. A termék kétwattos sztereó hangszórókkal is rendelkezik.

Az új monitor egy ütőképes állványt is kap, ami a kijelző döntésére és elforgatására egyaránt lehetőséget biztosít, sőt, még a megjelenítő magasságának állítására is módot ad. Az új monitor igény esetén falra, vagy tartókonzolra is felszerelhető, hála a VESA furatoknak.

Az ASUS PQ321-es típusjelzéssel ellátott, játékosoknak szánt megjelenítője napokon belül, a Computex alkalmával mutatkozik be a nagyközönség előtt. A vállalat a show keretén belül egy 39 hüvelykes képátlójú, 4K-s natív felbontással büszkélkedő monitort is bemutat majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward