Shop menü

300 WATTOS GAN TÖLTŐVEL KÉSZÜL A UGREEN

Utazók számára lesz ideális megoldás az új eszköz, amivel négy készüléket lehet egyszerre gyorstölteni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
300 wattos GaN töltővel készül a Ugreen

Itt a nyár, sokan kerekednek fel, az utazásokra pedig ma már mindenki egy sor elektronikai kütyüvel indul el. Notebook, okostelefon, fényképező, vezeték nélküli fülhallgató, okosóra, esetleg táblagép vagy más egyéb is kerülhet a csomagba. Családoknál fejenként is akadhat egy mobil, ezeket rendszeresen tölteni kell, a Ugreen újdonsága pedig jó megoldást jelenthet.

A Ugreen nagyon sok különböző töltővel szolgál, és most előrukkolt egy igazi különlegességgel. A vállalat 300 wattos GaN töltőt húzott elő a kalapból, ami összesen öt különböző készüléket képes párhuzamosan táplálni. A Gallium Nitride technológia alkalmazásának köszönhetően nem is túlzottan nagy a kiegészítő, gond nélkül be lehet majd pakolni például egy utazás alkalmával, és a szobában az asztalra letéve sem fog éktelenkedni.

Az egyes csatlakozók egyedi specifikációval rendelkeznek, nem mindegyik azonos teljesítmény leadására képes, és van itt hely mindennek. Az új C-típzzsú USB csatlakozók mellett még egy klasszikus USB-A is található a szerkezeten. Ez a töltő egy kábelen keresztül csatlakozik majd a hálózatra, nem közvetlenül kell a konnektorba dugni, ezért is került az aljára egy állványként szolgáló felület, mert állítva kell használni, nem fektetve. Még csak egy kép van a termékről, ezért a borítón egy másik 5 portos Ugreen töltő látható illusztrációként.

Galéria megnyitása

Az USB-C csatlakozókat C1, C2, C3 és C4 jelzéssel látta el a cég, és ez azért fontos, mert eltérő teljesítményre képesek az aljzatok, és a notebookokat például érdemes lesz mindig a legelső portra csatlakoztatni, ez szolgál a legnagyobb tempóval. Az USB PowerDelivery 3.1 szabványt kihasználva 140 wattot tud leadni a C1 aljzat. Ez a legtöbb laptop igényét bőven meg is haladja, szóval nem fog zavarba jönni.

A C2 és C3 csatlakozók egyaránt 100 wattos teljesítményt képesek leadni, de fontos azt hozzátenni, hogy a C3 alá van rendelve a C2-nek. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy amennyiben van egy 100 wattos töltést kihasználni képes eszköz az második USB-C-re kötve, abban az esetben az alatta levő C3 már csak 60 wattot tud leadni. A C4 csatlakozó már csak 45 wattos, bár a legtöbb okostelefon gyorstöltési teljesítményét még ezen keresztül is gond nélkül ki lehet használni.

Az USB-A egymagában árválkodik a hub alján, de azért itt is nagyobb teljesítmény érhető el az átlagos 10-18 wattnál, 22,5 wattos teljesítményt támogat. Ennek még annyi a különlegessége, hogy ezt a 22,5 wattot minden körülmények között tudja, ezt csak a C1 mondhatja még el magáról. A C2, C3, C4 aljzatokat a készülék folyamatosan vezérelni fogja annak függvényében, hogy éppen milyen teljesítményt tud kiosztani ezeken keresztül.

Galéria megnyitása

Ennyi csatlakozó mellett már több mint egy tucat különböző variáció alakulhat ki a kihasználtság tekintetében. Ha minden porton „lóg” valami, akkor a C1-en 140 wattot tud, a C2 esetén 65 W érhető el, a C3-nál 45 wattról beszélhetünk, a C4 20 wattot ad le, az USB-A pedig biztosítja a 22,5 W-ot. Ha az USB-A nincs használatban, akkor 140, 65, 65 és 30 W leadására képes a szerkezet négy szálon, így jön ki a 300 W.

Az ilyen eszközöknél a melegedéssel szokott probléma lenni, de a Ugreen azt állítja, hogy itt ezzel nem lesz gond. A szerkezet folyamatosan fogja monitorozni a hőmérsékletét, félmásodpercenként lesz kiolvasva a szükséges információ, és több olyan védelmi mechanizmus is van benne, amivel képes megakadályozni a túlmelegedést.

A készülék meglehetősen sokba fog kerülni, szóval nem árt, ha tényleg többszintű védelmi rendszerrel rendelkezik, és sokáig tudja majd szolgálni a vásárlókat. 270 dolláros áron kerül majd a boltokba a Ugreen 300 W-os GaN töltőhubja. Globálisan elérhető lesz a szerkezet, és a következő hetekben indul a forgalmazása.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére