300 dollárba kerül a nyolcmagos FX sorozatú CPU?

Az AMD hivatalosan ugyan még nem tette elérhetővé a Bulldozer architektúra köré épülő, FX sorozatú processzorok árlistáját, ennek ellenére mégis rendelkezésre áll egy információmorzsa, amely arról rántja le a leplet, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni a cég nyolcmagos, Black Edition sorozatú FX csúcsprocesszora.

300 dollárba kerül a nyolcmagos FX sorozatú CPU?

Az AMD hivatalosan ugyan még nem tette elérhetővé a Bulldozer architektúra köré épülő, FX sorozatú processzorok árlistáját, ám ennek ellenére mégis rendelkezésre áll egy információmorzsa, amely arról rántja le a leplet, hogy nagyjából mennyibe fog kerülni a cég nyolcmagos, Black Edition sorozatú FX csúcsprocesszora.

Az információ úgy szivárgott ki, hogy az AMD egy nyereményjáték keretén belül sorsol majd ki öt darab nyolcmagos, FX sorozatú központi egységet, plusz 100 darab Ruby babát, de a vállalat illetékesei elkövették azt a "hibát", hogy elárulták a nyeremények hozzávetőleges értékét. Az említett információkat a nyereményjáték szabályzatában találjuk, ahogy az a lenti képen is látszik.

Az, hogy az AMD elismerte, hogy nyolcmagos csúcsprocesszora 300 dollár körüli ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba, utalás lehet arra, hogy a processzor az Intel Core i7-2600K processzora ellen is versenyképes lehet, amely jelenleg 315 dollárba kerül. Ez persze nem egetrengető csoda, ugyanis a korábban kiszivárgott hírek alapján már tudható, hogy a Bulldozer architektúra köré épülő, FX sorozatú processzorok a Core i5-ös és Core i7-es Sandy Bridge modellek ellen szállnak harcba a piacon, ezzel szemben a már kereskedelmi forgalomban is kapható Llano APU-k pedig a Core i3-as család tagjait próbálják megszorongatni.

Érdekes lenne látni, hogy az FX sorozatú processzorok árazása nagyjából honnan indul. Nem lenne rossz, hogy a gyártó a nagysikerű Core i5-2500k processzorral szemben is ütőképes konkurenciát tudna állítani, ugyanis a minél szorosabb versengésből csak egyvalaki jöhet ki igazán jól: a vásárlók.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward