30 milliméter magas processzorhűtő 100 W-os TDP-ig

Az IS-30-as processzorhűtő nagyon jó paraméterekkel rendelkezik, így már csak az a kérdés, hogyan teljesít a gyakorlatban.

30 milliméter magas processzorhűtő 100 W-os TDP-ig

Az ID-Cooling egy rendkívül alacsony processzorhűtőt készített, ami mindössze 30 milliméter magas, mégis képes akár a 100 W-os TDP kerettel rendelkező processzorok lehűtésére. Ráadásul az sincs megszabva, mely gyártó processzorait használhatjuk, hiszen az IS-30-as modell mind az AMD, mind pedig az Intel processzoraihoz passzol, hála a mellékelt rögzítő szettnek.

Galéria megnyitása

A specifikációalapján akár az Intel Core i9-9900K, illetve az AMD Ryzen 7 2700X processzorához is használható a friss hűtő, ám a gyakorlatban azért kevesen építenek olyan apró, helytakarékos asztali PC-t, amelyben ilyen szintű processzor dolgozna. Erre a célra jellemzően a 35 W-tól 65 W-ig terjedő TDP tartományon belül szoktak válogatni a felhasználók, ezeket a processzorokat pedig biztosan tökéletesen le is hűti az újdonság.

Az IS-30 mindössze 100 milliméter széles, 93 milliméter mély és 30 milliméter magas, ebben a méretben pedig már a 92 milliméteres átmérőjű légkeverő is benne foglaltatik. A mindössze 310 grammos újdonság összesen négy darab 6 milliméteres átmérőjű hőcsővel dolgozik, amelyek közvetlenül érintkeznek az adott processzor felületével, hogy még hatékonyabb és gyorsabb lehessen a hőátadás. Az alumínium lamellákból álló hűtőtömb fölé egy 92 milliméteres átmérőjű légkeverő került, ami maximum 40 CFM levegőmennyiség megmozgatásár képes, maximális zajszintje pedig 35 dB(A), vagyis nem éppen a halkabb megoldások közül való. A golyóscsapágyas ventilátor a 800 és 3600 RPM közötti fordulatszám-tartományban pörög, minimális zajszintje 17 dB(A).

Galéria megnyitása

A helytakarékos processzorhűtőt Mini-ITX, vagy éppen Mini-STX formátumú alaplap esetében egyaránt hatékonyan bevethetjük. Processzorfoglalatok terén az alábbi megoldásokat támogatja az IS-30 rögzítő szettje:

  • AMD:Socket AM2(+), AM3(+), AM4, FM1, FM2(+)
  • Intel: LGA 1150, 1151, 1155, 1156

Az ID-Cooling IS-30-as processzorhűtője rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, ám arról egyelőre sajnos nem tett említést a gyártó, hogy pontosan mennyibe kerül majd a friss termék. Mivel kis mennyiségben, rétegigény kiszolgálására készült az új processzorhűtő, így szinte biztosan drágább lesz az átlagos alacsony profilú processzorhűtőknél.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap