29 colos ASUS monitor 21:9-es képaránnyal

Elkészült az ASUS legfrissebb LCD monitora, amely extravagáns formavilágával és remek tulajdonságaival vonja magára a figyelmet.

29 colos ASUS monitor 21:9-es képaránnyal

A 29 colos képátlójú újdonság a Designo MX sorozatot erősíti és MX2990Q típusjelzéssel érkezik. A nagy képátló mellé szokatlan képarány társul, ugyanis az AH-IPS panel a megszokott 16:9-es helyett 21:9-es képarányt kínál, ami a 2.35:1 mozifilmek jöhet különösen jól, hiszen a tartalom alatt és felett nem lesz fekete csík. Az új monitor emellett a játékosok számára is vonzó választás lehet.

Az új monitor az AH-IPS panelnek köszönhetően színhű, remek minőségű képet kínál, natív felbontása pedig 2560 x 1080 pixeles értéket képvisel, ami átlagfelhasználói szemmel nézve igencsak szokatlan - ez tulajdonképpen a rendhagyó képaránynak köszönhető. Az AH-IPS panellel szerelt MX2990Q 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöget kínál, válaszideje pedig 5 ezredmásodperc. A termék 300 cd/m2-es fényerősség és 1000:1 valós kontrasztarány mellett üzemel, a dinamikus kontrasztarány értéke pedig nyolcvanmillió az egyhez. A lehető legjobb képminőségről minden esetben az ASUS Splendid Video Intelligence Technológiája gondoskodik. A különböző tartalmak hatékony méretezésében a már jól ismert QuickFit technológia segít.

A videó bemenetek között egy DisplayPort, egy dual-link DVI és egy MHL támogatással is felvértezett HDMI csatlakozó lapul. Utóbbinak köszönhetően az MHL támogatással ellátott okostelefonok és táblák egyetlen kábelen keresztül kapcsolhatóak a monitorhoz, amellyel nem csak a különböző tartalmak továbbításáról, de az adott eszköz akkumulátorának feltöltéséről is gondoskodhatunk.

A sort egy 3,5 milliméteres fejhallgató kimenet, illetve egy 3,5 milliméteres jack audió bemenet zárja. A kiváló hangzásról az ASUS SonicMaster audió rendszere gondoskodik, amit a gyártó mérnökei a Bang & Olufsen ICEpower gárdájával közösen fejlesztettek. A sztereó audió rendszer mögött egy Bang & Olufsen ICEpower MobileSound 3-as chip rejtőzik, amely a két, egyenként 3 wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval karöltve tiszta, részletgazdag hangzást biztosít, legyen szó játékról vagy akár filmnézésről.

Az MX299Q díjnyertes dizájnnal érkezik, ami egyszerű, mégis látványos megjelenést kölcsönöz neki. A káva felső és oldalsó részei feketék, az alsó rész pedig elegáns szálcsiszolt alumínium borítást kapott. A feketében pompázó káva miatt kikapcsolt állapotban úgy tűnik, mint ha a monitor nem rendelkezne kerettel, de erről persze szó sincs - csak a jól bevált trükköt alkalmazták a mérnökök. Az állvány, amely a megjelenítő 5 fokban előre, illetve 20 fokban hátra történő döntésére ad módot, szintén elegáns. Az új monitor legvékonyabb pontján mindössze 16,4 milliméter vastag, kávája pedig a gyártó szerint mindössze 0,8 milliméter széles - ez klasszikus értelemben véve sokkal inkább 8-10 milliméternek tekinthető. A 700,2 x 391 x 215,1 milliméteres mérettel rendelkező monitor tömege 5,5 kilogramm.

Az új monitor hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 599 dollár lesz. A termék hazánkban várhatóan 150 000 forint körüli árcédulát kaphat és az elkövetkező hetek folyamán tűnhet fel az üzletek polcain.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward