27 milliméter magas CPU hűtő 120 wattos hűtőteljesítménnyel

A Zalman egy szuperkompakt processzorhűtővel rukkolt elő, ami a mini-ITX formátumú alaplapot alkalmazó rendszerekhez igazán kiváló választás lehet.

27 milliméter magas CPU hűtő 120 wattos hűtőteljesítménnyel

A Zalman újdonságának leginkább a HTPC építők és a kompakt asztali számítógépek szerelmesei örülhetnek

Zalman CNPS2X
Zalman CNPS2X

A friss processzorhűtő a Zalman egyik legrégebbi, leghatékonyabb koncepcióját alkalmazza. Az újdonság mindössze 84 x 84 x 27 milliméteres mérettel bír, tömege pedig nem több 83 grammnál. A 27 milliméteres magasság miatt ez a processzorhűtő még a legkompaktabb mini-ITX számítógépházakban is elfér, ami már önmagában is jó hír, de ha azt is hozzátesszük a történethez, hogy a termék 120 wattos TDP-ig alkalmazható, akkor még jobban fest a helyzet.

Az új processzorhűtő egy rézből készült, polírozott talpazatot alkalmaz, amelyen egyetlen hőcső megy keresztül. A speciálisan meghajlított, rézből készített hőcső 8 milliméteres átmérővel bír és közvetlenül érintkezik az adott processzor felületével annak érdekében, hogy a hőátadás minél gyorsabban, minél hatékonyabban történjen. A hőcsőre számos lamellát helyeztek a vállalat mérnökei, körkörösen.

Zalman CNPS2X
Zalman CNPS2X

Zalman CNPS2X
Zalman CNPS2X

A hűtőtömb felett egy 80 milliméteres átmérőjű, keret nélküli ventilátor teljesít szolgálatot, ami PWM támogatással is rendelkezik. A légkeverő a percenkénti 1500-as és 2600-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje pedig 17,4 dB(A) és 22,7 dB(A) között helyezkedik el, azaz halknak mondható.

Zalman CNPS2X
Zalman CNPS2X

Az újdonság az Intel LGA-775/1150/1155/1156, illetve az AMD Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2 processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető. A Zalman CNPS2X típusjelzéssel ellátott processzorhűtője várhatóan július végén jelenik meg, ajánlott végfelhasználói ára pedig 30 dollár magasságában helyezkedhet el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward